30 Haziran 2017 Cuma

Fenerbahçe - Doğuş anlaşması imzalandı!

Fenerbahçe Kulübü ile Doğuş Grubu arasında 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı.

İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Doğuş Grubu'na ve Ferit Bey'e, 2006'dan bu yana devam eden süreci sürdürdükleri ve Türk sporuna katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum" dedi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise "Fenerbahçe ile imzalayacağımız isim sponsorluğu anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle, Fenerbahçe takımının adı Fenerbahçe Doğuş olacak" şeklinde konuştu.
Elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla basketbol tarihine geçen ve kazandığı Euroleague Kupası ile de Ülke Basketbolunda bir ilki gerçekleştiren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Doğuş Grubu ile sponsorluk ve birçok noktada işbirliği anlaşmasına vardı.
Sponsorluk anlaşması kapsamında 2017-2018 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca “Fenerbahçe Doğuş” adı altında mücadele edecek olan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, elde ettiği zaferlere yenilerini eklemeyi hedefliyor.
İşbirliğinin duyurulması amacıyla Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen toplantıda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Önder Fırat, Ozan Balaban, Yönetim Kurulu Üyeleri Cenk Başak, Genel Koordinatör Tamer Yelkovan, Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya, Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zejko Obradovic ve Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini  ile kulüp ve Doğuş Grubu yetkilileri yer aldı.

Aziz Yıldırım: “2 büyük camia, 2 büyük marka bir araya geldi”

Organizasyonda ilk olarak söz alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Grubu’na teşekkür etti ve sponsorluğun önemine vurgu yaptı.

“Türk sporunda önemli bir gün” diyen Yıldırım, “ Sponsorluğun önemli olduğunu uzun yıllardır vurguluyoruz. Sponsorlukların artmasıyla da Türk sporunda her branşta başarının geleceğini belirtiyorduk ve bunu basketbolda gördük.

Fenerbahçe, Ülker ile başlamış olduğu sponsorluk süreciyle birlikte 2006 yılından itibaren 7 şampiyonluk, Euroleague dördüncülüğü, ikinciliği ve birinciliği kazandı. Başarılar bunun örneğidir. Bunun bir örneği de Doğuş’un geçen yıl Darüşşafaka ile yapmış olduğu sponsorluk anlaşmasıyla Darüşşafaka Doğuş’un bir noktaya gelmesi.

Bugün burada yapılan bu sözleşmeyle Doğuş ve Fenerbahçe,  2  büyük camia, marka olan 2 büyük değer bir araya geliyorlar. 3 yıl gibi bir süreçte beraberce Türk basketboluna hizmet etmek için anlaştılar. Bu süreç içinde bugüne kadar elde edilen başarının daha da ileri noktaya gitmesi hepimizin arzusu ve isteğidir.  Hepimiz bunun için çalışacağız ve mücadele edeceğiz.  Doğuş Grubu’na teşekkür ediyorum. 2006’dan bu yana devam eden sürecin devamlılığı için, Türk sporuna katkıda bulundukları için. Doğuş Grubu yalnızca bugün Fenerbahçe ile anlaşarak Fenerbahçe’nin için de değildir. Doğuş Grubu bundan önceki yıllarda da kadın basketbol takımımızdaki forma reklamında, saha reklamlarında yine sponsor anlayışıyla, geçen yıl başlattığımız Yelken Şubesi’ndeki destekleriyle, Olimpiyatlara harılanacak sporcuların yetiştirilmesi, tesislerinin yapılması, dış ülkelerden de sporcuların getirilerek olimpiyatlara hazırlanması gibi çalışmalar yapıyor. Belki bunları kamuoyuna aksetmiyor.

Ferit Bey iyi bir Fenerbahçelidir, şahsım olarak anlatmak biraz yanlış olur. Önümüzdeki süreçte herkes Ferit Bey’in nasıl bir Fenerbahçeli olduğunu, bu salonlarda ve Fenerbahçe’nin diğer branşlarda göreceklerdir. Başta Ferit Bey olmak üzere Doğuş ailesine teşekkür ediyorum. Ferit Bey, iyi ki varsınız” diye konuştu.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk: “Beraberliğimizin Türk Basketboluna, Fenerbahçe’mize ve Doğuş Grubu’na hayırlı olmasını dilerim”

Ardından söz alan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Saygı değer Başkanım, çok değerli başantrenörüm, genel menajerim, değerli basın mensupları ve sevgili konuklar;

Sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Grubumuz ile Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı arasında gerçekleştireceğimiz sponsorluk imza törenine hepiniz hoş geldiniz.

Avrupa’nın en iyi takımı olarak tarihe adını yazdıran, başarılarıyla ülkemizi gururlandıran Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ile Doğuş markamızın bir araya gelmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum.

Doğuş Grubu olarak toplumsal yaşamın gelişimine öncülük yapma sorumluluğunu taşıyoruz. Bu çerçevede, “Doğuş’tan iyi bir gelecek” vizyonumuz ile pek çok alanda projeler geliştiriyoruz.

Bu vizyon ile başta basketbol olmak üzere, hepimizi aynı coşku ve heyecan çemberine alan sporun çeşitli dallarına ve sporculara daima destek olduk, olacağız.

Grubumuzun eski iştiraklerinden Garanti Bankası ile birlikte uzun yıllar basketbolun yanında olduk. 2001 yılında başlayan 12 Dev Adam, 2005 yılında başlayan Kadın Milli Takımı ve 2013 yılından bugüne devam eden Kadın, Erkek ve Genç Tekerlekli Sandalye Milli Takım sponsorlukları halen bugün de aynı heyecan ile Garanti Bankası tarafından sürdürülüyor.

Bunun yanı sıra Doğuş Grubu olarak 2015 yılında Avrupa’nın bir numaralı basketbol organizasyonu Euroleague ile iki yıllık bir işbirliği gerçekleştirerek hem Euroleague’e hem de Eurocup’a destek verdik.

Profesyonel seviyedeki desteklerimizin yanı sıra, sosyal sorumluluk projemiz ‘oyunda kal’ ile 3 yılda 4 şehirde 58 basketbol sahası yeniledik ve 80.000’den fazla çocuğumuza spor yapma imkanı sunduk. Önümüzdeki dönemde de, gençlerimize ulaşma imkanı verecek yeni bir platform üzerinde çalışıyoruz.

Bu noktada Darüşşafaka ile olan işbirliğimize de değinmek isterim. 2013 yılında yapmış olduğumuz ve önemli bir kısmı eğitim desteğinden oluşan anlaşma ile oluşturduğumuz yapının hem sahada hem de sporun sosyal gücünü gösterme anlamında fark yarattığına inanıyoruz. Bizim için çok kıymetli olan Darüşşafaka kurumları ile işbrliğimiz farklı bir içerikle ve yine eğitim odaklı olarak devam edecektir.

Türkiye’de basketbola son yıllarda artan ilgiyi büyük bir mutlulukla takip ediyoruz. Kuşkusuz bu ilginin arkasında takımlarımızın Avrupa Liglerinde kazandığı başarılar ve Ülkemizde düzenlenen büyük basketbol organizasyonları yatmakta.

Son olarak Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın ülkemizde düzenlenen Euroleague Fınal Four’da oynadığı maçların taraftarlıktan öte bir heyecanla tüm Türkiye tarafından izlenmesi, bu alandaki başarıları toplum olarak sahiplenmeye ne kadar hazır olduğumuzu da ortaya koydu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Avrupa’nın en üst düzey ligini şampiyon olarak tamamladı ve Türk Basketbol Tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.  Baş antrenör Zeljko Obradovic, başarılarla dolu kariyerine bir şampiyonluk daha ekledi, tüm Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı.

Bu vesile ile kendisine ve takımımızın kıymetli oyuncularına hepimiz adına bir kez daha takdir ve teşekkürlerimi iletmek isterim. İşte Doğuş Grubu olarak, birazdan atacağımız imza ile, tüm Türkiye’ye bu büyük mutluluğu yaşatan takımımıza bir destek de biz vermek istiyoruz.

Fenerbahçe ile imzalayacağımız isim sponsorluğu anlaşmasının yürürlüğe girmesi ile birlikte Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın adı Fenerbahçe Doğuş olacaktır. Fenerbahçe Kulübü’ne de bu nezaketinden ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Avrupa’nın en iyi basketbol takımıyla; profesyonel yönetim anlayışını ve takım ruhunu işine yansıtan Doğuş Grubu birlikteliğinin ülke basketbolunu daha da ileri bir noktaya taşıyacağına yürekten inanıyorum.

Bu kıymetli işbirliğinin memleketimize hayırlı olmasını diliyor; bu vesileyle bu beraberliğe ve Doğuş Grubu’na gösterdiği teveccüh ve destek için başta Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere, Fenerbahçe Yönetim Kuruluna, değerli genel Menajerimiz Maurizio Gherardini’ye, Baş Antrenörümüz  Zeljko Obradoviç’e ve ekibine, tüm sporcularımıza, kulübümüzün değerli üyelerine ve sporseverlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Beraberliğimizin Türk Basketboluna, Fenerbahçe’mize ve Doğuş Grubu’na hayırlı olmasını dilerim” açıklamasında bulundu.

Zeljko Obradovic:  “Hepimiz Ferit Bey ve Doğuş Grubu’nun büyüklüğünü biliyoruz”

Bugünün çok özel olduğuna dikkat çeken Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zejko Obradovic, “Burası benim için en güzel yer. Özellikle de sahnede yanımda olan kişilerle birlikte… Geldiğimiz ilk günden itibaren Başkanımıza ve yöneticilerimize bize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. Bugün çok özel bir gün. Hepimiz Ferit Bey ve Doğuş Grubu’nun büyüklüğünü biliyoruz. Ferit Bey ile çok fazla vakit geçirdik ve Fenerbahçe’yi ne kadar çok sevdiğini biliyoruz.  Kulübüm ile Ferit Bey arasında yapılan bu anlaşmadan dolayı çok mutluyum. Biz bir aile olarak çalışıyoruz ve yanımdaki beyefendi ile çalışmak çok güzel olacak.

Avrupa Şampiyonu olunca herkes size karşı farklı bir motivasyonla oynayacak ama şampiyonluğu korumak için en güzel şekilde oynamaya devam edeceğiz.  Ferit Bey’e ‘evinize hoş geldin’ demek istiyorum, bu renkleri e güzel şekilde hisseden birisiniz” diyerek sözlerini noktaladı.

Maurizio Gherardini: “Başarılı olacağımıza inanıyorum”

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini de yaptığı konuşmasında sponsorluğun rekabetteki önemine değindi. İtalyan menajer, “Çok fazla ekleyeceğim bir şey yok. Doğuş Grubu gibi partneriniz olunca daha rahat rekabetçi ortamda kalabiliyorsunuz. Antrenörümüz gibi bende Başkanımıza ve Ferit Bey’e çok teşekkür ediyorum. Elit Avrupa grubunda kalabilmemiz için bu işbirliği çok önemli. Final Four sonunda Cenk Renda’ya sarıldığımda başarının sırrını sordum, O da ‘Büyük bir aile olmamız’ demişti. Ailemize hoş geldiniz. Başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e üzerinde Doğuş Grubu’nun logosunun bulunduğu basketbol forması ve “Üç Boyutlu Fotografik Görüntüleme“ tekniği kullanılarak üretilen Fenerbahçe Doğuş Takımının biblolarını takdim etti. Daha sonra ise basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

Basketbola olan özel ilgisiyle ilgili soruya Ferit Şahenk, “1983-87 yılları arasında Boston’daki üniversite zamanıma gider. Şu anda basketbol oynamayı dahi bilmem. Topu verin potaya atamam ama basketbolun mücadelesine hayranım. Yani son dakikalarına kadar müthiş bir heyecan. Oradaki ruhu görebiliyorsunuz. Çok başka bir mücadele. Hele ki böyle bir kulüpte böyle bir hocayla böyle bir başkanla beraber bu heyecanı tatmak bir başka. Son dönemde bizim Hırvatistan’da yatırımlarımız var, 2-3 tane de turnuva yaptık. Basketbolun ne kadar önemli bir spor olduğunu gördük. 4.5 milyon nüfusu olan Hırvatistan’da bu kadar başarılı bir oyunsa basketbol, 80 milyonluk Türkiye’de çok daha iyi olacağına düşünüyorum. Bizim Darüşşafaka Cemiyeti’yle olan beraberliğimiz de bu düşüncenin, bu vizyonun başlangıcıdır. Darüşşafaka’yla olan beraberliğimizdeki strateji tabii ki Şahenk ailesinin böyle önemli bir kurumla çok uzun sürelerde buluşması olmuştur. Hatyta biliyorsunuz Ayhan Şahenk Spor Salonu’nu da rahmetli Ayhan Bey yapmıştı. Bizim desteğimiz hep devam ederdi. Basketbolda da Türk gençliğinin daha fazla şans bulabileceği, genişleyebileceği bir takım olsun istedik. Bu misyon aynen devam etmekte. İyi bir Fenerbahçeliyim, büyük bir aşk benim için. Bu anlamda çok mutluyum. Fenerbahçe’nin başarısı Euroleague’de Türkiye için çok önemli. Daha da ötesinde basketbolun oynandığı memleketlerde Doğuş Grubu’nun da yatırımları var. O anlamda Euroleague çok önemliydi. Biz Darüşşafaka ile Euroleague’e girmek için bir takım kurduk. Euroleague lisansı ve başarısı olan böyle büyük bir camiayla da sponsorluğumuz devam edecek” cevabını verdi.

Darüşşafaka ile Fenerbahçe basketbol takımlarının birleşmelerinin söz konusu olmadığını belirten Şahenk, “İki takım kendi kulvarlarında koşacaktır. Bizim Fenerbahçe ile olan ilişkimiz bir sponsorluktur. Yakın gelecekte Sayın Başkanımızın uygun göreceği şekilde yönetim kurulunda gerekli düşünceleri paylaşacağız. İcra komitesi oluştuğu zaman sevgili kardeşim İbrahim Kutluay da katılacak” ifadelerini kullandı.

Taraftar desteğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, “En önemlisi herkesin mutlu olduğunu görebilmek. Ferit beyle işbirliği bu konuda çok önemli tabii ki” dedi.

Amatör şubelerle ilgili devletten beklenen destekler ve ‘Beşiktaş’ın amatör şubeleri dondurma kararını konuşuyor’ oluşuyla ilgili sorulan soruyu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin her sene amatör şubelerde 25 milyon dolar civarında açığı var. Fenerbahçe’nin borcu 295 küsür milyon dolardı. Şimdi amatörlerde devlet stopajların amatör şube harcamalarından düşürülmesinin sağlanması 20 senedir konuşuluyor. 1 yıl önce sayın bakanlık bunu halledeceğini söyledi. Beyanatlarında halledecekleri söyleniyor ama maalesef yapılmıyor. Yapılacağına da inanmıyorum. Yapılacak şeyin de yanlış yapılacağını düşünüyorum çünkü bizim gibi bu işe gönül vermiş ve doğrusunu düşünenlerin fikri alınmadan yukarıda çalışmalar yapılıyordur ama çıkan şeyden kimse mutlu olamayacaktır. Amatör şubelerin yürüyebilmesi için sponsorlar olmalı, taraftarlar destek olmalı. Maalesef basın olarak yanlış bilgi vererek taraftarları yanlış noktalara yönlendiriyorsunuz. Bir gazete yazıyor; ‘kombineden 30 trilyon geliri olmuş’ diye. Fenerbahçe’nin 13 buçuk trilyona yakın kombineden geliri var. Bunu Euro’ya çevirdiğiniz zaman 3 milyon Euro yapar. Bu takımın şu anki bütçesi 30 milyon Euro. Yüzde 10. Geçen sene bilet fiyatlarını yüzde 10 arttıralım dedik, ortalık ayağa kalktı. Yıl sonunda eğer bu trend devam ederse Türk Lirası döviz bazında yüzde 25’ten aşağı değer kaybı olmayacaktır. O zaman bu 30 milyon Euro 35-38 milyon Euro’lara çıkacaktı sabit ücretler durmak kaydıyla. Devletin sahip çıkması gereken operasyonları yapması gerekirken maalesef yapmıyor. Şampiyon olduk, karşılığı 100 altın. 750’ye çıkaracaklardı yapmayın bunu dedim. Tenkit alırsınız. Fenerbahçe şampiyon olunca 10-15 milyon Euro ödül almalı ki bu süreç devam etsin. Ama siz bunları sağlamazsanız devlet olarak… 217 ülkede yayınlandı. İlk Türkiye’nin ismi geçiyor ama bunun karşılığında hiçbir şey yok. Sağ olsun Ülker, sağ olsun Doğuş Grubu. Onlar olmasa burayı kapatmak lazım. Fenerbahçe bankalara 30 milyon Euro borçlanırsa bu spor dalını yürütemez. Diğer kulüplerde aynı şekilde. Beşiktaş’ın aldığı karar kendi içinde bir karardır, saygı duymak lazım. Böyle Fenerbahçeli, insanlar olmasa biz de kapatırız. Devletin bu konuya bir an evvel el atması lazım” şeklinde cevapladı.

Kadro yapılanmasıyla ilgili konuşan Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini, “Şu anda çalışma sürecindeyiz. Tüm olasılıkların farkındayız. Takımda opsiyon olan oyuncularımız da var. Onları beklerken bir yandan esnek ve yaratıcı olmaya çalışıyoruz. Bazılarını garantilemeye çalışıyoruz, değişik opsiyonlar üzerinde çalışıyoruz. Oyuncular hayallerini gerçekleştirirse biz çok mutlu oluruz ama bizim de kulüp olarak hayallerimiz var ve bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Törenden önce soyunma odasını gezen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, törenin sonunda ise yöneticilerimizle beraber salonda basketbol oynadı. Ayrıca Zeljko Obradovic de basın mensuplarına imzalı top hediye etti.

0 yorum :

Yorum Gönder