6 Ocak 2018 Cumartesi

Philippe Coutinho resmen Barcelona'da


İspanya La Liga devi Barcelona, Philippe Coutinho transferinde mutlu sona ulaştı. Premier Lig temsilcisi  Liverpool'un yıldız futbolcusunu 5.5 yıllığına renklerine bağlayan Barcelona, kulüp tarihinin en pahalı transferine imza attı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, Brezilyalı orta saha oyuncusu Philippe Coutinho'yu renklerine bağladı.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki futbolcuyla 5,5 yıllık sözleşme imzalandığı ve anlaşmada 400 milyon avroluk serbest kalma maddesinin bulunduğu belirtildi.
İngiliz basını, İspanyol ekibi Barcelona'nın, uzun süredir gündeminde olan Brezilyalı futbolcu için 160 milyon avro bonservis ödeyeceğini, bu rakamın Coutinho'yu Barcelona'nın en pahalı futbolcusu yaptığını kaydetti.
Katalan kulübü, sosyal medya hesabından Coutinho'ya "Hoş geldin" mesajı gönderdi.
Liverpool'un 2013 yılında Inter'den 13 milyon avroya renklerine bağladığı Coutinho, "Kırmızılar"da çıktığı 200 maçta 54 gole imza attı.
Brezilyalı futbolcu, Liverpool ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği için Barcelona'nın son 16 turunda Chelsea ile oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek.
Rüştünü ispat etmiş Brezilyalı bir yetenek
Orta saha oyuncusu Liverpool ve Brezilya Milli Takımı'ndaki üst düzey performansının ardından FC Barcelona'ya geliyor. 12 Haziran 1992'de Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde doğan Philippe Coutinho şu anda dünya futbolunun en önemli orta saha oyuncularından biri. Brezilyalı yeteneklerini Premier Lig kulübü Liverpool ve ülkesinin milli takımı ile en üst seviyede gösterdi.
Coutinho futbolculuk kariyerine memleketi Vasco de Gama'da başladı. 18 yaşında Avrupa'nn yolunu tutan gencin ilk durağı Serie A'nın devlerinden Inter Milan oldu ve burada ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı.
Milano'daki iki buçuk sezondan ve Barselona şehrinin diğer takımı Espanyol'da geçirilen altı aydan sonra Coutinho, Ocak 2013'te Premier Lig'den Liverpool'a transfer oldu. Beş kez Kupa 1'i kazanmış bu büyük kulübe çabuk adapte olan oyuncu kısa sürede takımın en değerli isimlerinden birine dönüştü.
Çok yönlü bir hücum gücü
Brezilyalı teknik becerisi ve orta sahada oynamasına izin veren vizyonuyla kadroya çok yönlülük sağlıyor. Hücum içgüdüleri aynı zamanda kanatta da eşit düzeyde olması anlamına geliyor. Coutinho hızlı, savunmacıları kolay çalımlıyor ve geçen sezon LFC için kaydettiği 13 golle golü kokladığını da söylemek mümkün. Özellikle ceza sahası dışından şutlarıyla, frikikleriyle ve 18'deki son vuruşuyla büyük bir gol tehdidi.
Brezilya formasını ilk defa 2010'da sırtına geçiren oyuncu 2015 ve 2016 Copa Amerika turnuvalarında forma giyerken sambacıların Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'na gitmesinde önemli rol oynadı.

0 yorum :

Yorum Gönder