11 Şubat 2018 Pazar

Pazar Yürüyüşünü Sahilde mi, Yoksa Ormanda mı Yapmayı Tercih Edersiniz?

Günlük yaşamın pek çok anında aklınızdan kalabalık ortamların gürültüsünden ve monoton iş yaşantısından sıyrılıp huzur verici ortamlara gitmek geçer değil mi? 

Özellikle İstanbul gibi çok nüfuslu megapol bir şehirde yaşıyorsanız içinizde bu isteğin oluşması adeta kaçınılmaz. Evet kısa bir tatil kaçamadığı yapamadığınız ve işinize bir süre ara vermediğiniz sürece bu hayalinizin gerçek olması birazcık zor. Ancak hafta sonu tatillerinizde sahilde veya ormanlık bir alanda yapacağınız kısa bir doğa yürüyüşü ile sakin ortamın tadını çıkartabilir ve kendinizi daha zinde hissetmeye başlayabilirsiniz. İstanbul’da hem doğal ortamlarda hem de sahil kenarında yürüyüş yapma imkanınız bulunuyor. Spor yapmak için dilediğiniz ortamı seçebilir ve temiz havada olmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
Denizin Maviliğini Hissetmek İsteyenlere: Sahilde Yürüyüş

İstanbul’da deniz manzarasına karşı yürüyüş yapmak istiyorsanız oldukça şanslısınız. Çünkü şehrin bünyesinde sahil kenarına yapılmış pek çok yürüyüş parkurları bulunuyor. Ancak sahil kenarında yer alan yürüyüş yollarının aşırı soğuk havalarda uygun olmadığını da söylemek gerek. Çünkü denizden esen rüzgar çoğu zaman spor yapmanız engel olabiliyor. Her iki yakada sahil yolu bulunması da yürüyüş yapmayı seven sporculara büyük bir avantaj sağlıyor.
Bebek-Ortaköy: İstanbul’un en popüler semtinde yürüyüş yapmak isterseniz Bebek tam size göre. Yürümeyi çok seviyorsanız rotayı Rumelihisarı’ndan başlatarak biraz daha uzatabilirsiniz. Bu sayede denizin mis gibi temiz havasına karşı hem artırabilecek hem de enerjik bir pazar sabahına başlangıç yapabileceksiniz.
Büyükdere-Yeniköy: Avrupa Yakası’nda yer alan Büyükdere-Yeniköy arası yürüyüş yolu, daha çok sakinlik arayanların akınına uğruyor. Buradaki yürüyüş parkuru, ferahlık ve sessizlik açısından oldukça ideal. Tarabya’ya kadar uzayan yolu takip ederek boğazın enfes deniz kokusunu içinize çekebilirsiniz.
Caddebostan: Avrupa Yakası’nda ikamet ediyorsanız, sizlere önerebileceğimiz en güzel yürüyüş rotası kuşkusuz Caddebostan Sahili. Üstelik yürüyüş yolu istikametinde bisikletinizle gezebileceğiniz ayrı bir parkur daha bulunuyor. O halde yürüyüşe çıktığınız zamanlar yanınıza bisikletinizi almayı da sakın unutmayın.
Balat-Fener Sahili: Batınızda Bizans Surları, güneyinizde ise Haliç… Fener Yolu üzerinde yer alan bu parkurda yürürken etrafın büyüleyici ve tarihi yarımada manzarasını doyasıya seyredebilme imkanı elde edeceksiniz. Hatta gün batımını seyretmeyi seviyorsanız, akşamüstü vakitlerinde yürüyüş yapmayı denemelisiniz.
Doğanın Yemyeşil Atmosferini Hissedin: Ormanda Yürüyüş

İstanbul’da yürüyüşü yapmak için sadece sahil kenarındaki parkurlara bağlı kalmanıza gerek yok. Eğer seçiminiz doğru yürüyüşünden yanaysa, kentin çevresindeki ormanlık alanları da rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Ancak ormanlık alanlarda yırtıcı ve tehlikeli hayvanlar barındığı için her zaman güvenlik önlemlerine sahip doğal alanları tercih etmelisiniz.
Belgrad Ormanları: İstanbul’un merkezinde kalmak ve yemyeşil bir atmosferde huzur bulmak… Parkur uzunluğunu kendi isteğinize bağlı olarak belirleyebileceğiniz ormanlık alanda, sevdiklerinizle birlikte hiking yaparak unutulmaz bir pazar aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.
Longoz Ormanları: Kentten biraz uzaklaşmak isterseniz Longoz Ormanları’nı mutlaka uğrayın. İstanbul’a saatlik bir uzaklıkta yer alan ve İğneada sınırları içinde bulunan bu ormanlık alan trekking tutkunlarının en vazgeçilmez rotalarından birisini oluşturuyor. Ancak yakın zamanda bölgeye Nükleer Santral Projesi’nin geleceği de söyleniyor. Dolayısıyla halen Longoz Ormanları’na gelmediyseniz, hemen yürüyüş planınızı kesinleştirerek doğa keşfine çıkabilirsiniz.
Saklıgöl, Şile: İstanbul’un içinde bulunan ve sporcular tarafından sıklıkla rağbet göre bir diğer ortam da kuşkusuz Şile. İlçenin bünyesinde yer alan Saklıgöl parkuru, muhteşem doğası ve dingin atmosferi ile hiking sporu yapmak isteyenleri her mevsim cezbetmeyi başarıyor. Pazar günü sevdiklerinizle birlikte günübirlik bir yürüyüş deneyimi gerçekleştirmek istiyorsanız, bu yeşili bol parkuru mutlaka gitmek istediğiniz yerler arasına eklemelisiniz. Ayrıca İstanbul’a yakınlığı sebebiyle çoğu zaman insan yoğunluğunun hakim olduğunu da aklınızdan çıkarmamalısınız.

blog.decathlon.com.tr 

0 yorum :

Yorum Gönder