16 Şubat 2018 Cuma

Sabah Sporunu Alışkanlık Haline Getirmek İçin Sihirli Tavsiyeler


Sabah Sporunu Alışkanlık Haline Getirmek İçin Sihirli Tavsiyeler...

Sabah sporu, spor yapmak için zaman bulamayan, üşenen, çok yoğun olan ve elbette günün yetmemesinden şikâyet edenler için tüm bahaneleri ortadan kaldırıyor. İşe veya okula gitmeden hemen önce güne sporla başlamak birçok kişi için imkânsız gibi görülse de, sabah saatlerinde spor motivasyonu kazandıracak önerileri dikkate alabilir ve alışkanlık edinebilirsiniz. Sabahları sporu rutininiz haline getirecek ipuçları ile siz de sağlıklı yaşama merhaba diyebilirsiniz.
Uyku Düzeni Kazanın
Sabah sporu, spor yapmak için zaman bulamayan, üşenen, çok yoğun olan ve elbette günün yetmemesinden şikâyet edenler için tüm bahaneleri ortadan kaldırıyor. İşe veya okula gitmeden hemen önce güne sporla başlamak birçok kişi için imkânsız gibi görülse de, sabah saatlerinde spor motivasyonu kazandıracak önerileri dikkate alabilir ve alışkanlık edinebilirsiniz. Sabahları sporu rutininiz haline getirecek ipuçları ile siz de sağlıklı yaşama merhaba diyebilirsiniz.
 
Sabah kalkmakta zorlanan, yataktan çıkamayanlardan ve 10 adet alarm kuranlardansanız öncelikle uyku düzeninizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Öncelikle uyumanıza mani olan huzursuzlukları, stres nedenlerini bularak bu konuya çözüm getirmeye çalışmalısınız. Uyuyamama ve uyanamama sorununuzun kaynağını bulmak için kan değerlerinizi ölçtürebilir, gerekli halde hormon ve vitamin desteği alarak kendinizi düzenli bir yaşama hazır hale getirebilirsiniz. Erken yatıp erken kalkmaya alıştıktan sonra emin olun gözünüzde büyüyen sabah sporu yaşam ritüeliniz halini alacak. Sporla beraber değişen enerjiniz, kan değerleriniz ve vücut görünümüz sizi motive ettikçe sabah sporu hayatınızın ayrılmaz bir parçası olacak.
Kendinizi Tanıyın

Sabah sporu denildiğinde sabahın 5’inde kick box yapmanızdan söz etmiyoruz tabii ki. Dilerseniz elbette yapabilirsiniz ancak önceliğiniz sizin de zevk aldığınız bir spor aktivitesini sabah saatlerine taşımak olmalı. Kondisyonunuz düşükse hafif egzersizlerle başlayabilir, sonra yavaş yavaş efor artırabilirsiniz. Güne huzurlu bir ısınma egzersizi ile başlamayı tercih edenlerdenseniz spor öncesi yoga ve meditasyon ile kaslarınızı esnetebilirsiniz. Kış soğuğunda dışarı çıkmak sizi spordan soğutuyorsa, indoor sporlara yönelebilir, evde veya kalabalık spor salonlarında spor yapamayanlardansanız ise outdoor aktivitelerle güne başlayabilirsiniz. Tempolu bir yürüyüş veya zorlu fitness antrenmanları, hiç farketmez; sizin için en uygun spor hangisiyse alışma aşamasında kendinizi dinleyerek spora başlamalısınız. Özetle kendinizi tanıyarak sabah sporu ile aranızdaki seviyeli ilişkiyi biraz daha samimi hale getirebilirsiniz. Emin olun onu tanıdıkça seveceksiniz.
Teknolojiden Destek Alın

Günümüzde spor yapmamak için birçok bahane bulabileceğiniz gibi spor yapmak için de onlarca motivasyon yaratabilirsiniz. Teknoloji de bu konuda size yardımcı olacaktır. Üstelik teknoloji de bu konudaki destekçilerinizden biri. Motivasyon uygulamaları, kondisyon takipçisi eklentiler gibi akıllı telefon destekleri ile spor için beklediğiniz motivasyonu elde edebilirsiniz. Spor yaparken müzik uygulamalarının sunduğu ideal müzik listelerini açabilir veya kendi oluşturduğunuz listelerle günü karşılayabilirsiniz. Alarmla uyanmaktan nefret eden ve sırf bu nedenle kötü uyananlardansanız, alarm sesinizi bir şarkı ile değiştirip, güne gülümseme ile hazırlanabilirsiniz.
Motivasyon Arkadaşı Bulun

Spordaki en büyük motivasyon kaynağı ise size eşlik edecek bir arkadaş olacak. Spor arkadaşı edinerek sabah sporu için bahanelerinizi çürütebilirsiniz. Sizi destekleyecek, uyanmanıza yardımcı olacak, egzersiz sırasında yardıma koşacak bir spor arkadaşı ile sabah sporu sizin de vazgeçilmeziniz haline gelebilir. Elbette spor sonrası beraber yapacağınız bol kalorili bir kahvaltıyı saymıyoruz. Sağlıklı yaşamın içine uygun beslenmenin de girdiğini hatırlayarak, beslenme rejiminiz konusunda da birbirinizi yola getirebilirsiniz. Adı üstünde, o sizin motivasyon arkadaşınız!
Hazırlıklarınızı Tamamlayın
En kolay yerine getirilebilecek spor gerekliliklerini ertelememelisiniz. Spor malzemeleri için hazırlıklarınızı akşamdan yapmalı, giyeceğiniz kıyafetleri, ayakkabıları, kullanacağınız aksesuarları (eldiven, dizlik gibi malzemeleri veya ağırlık, raket gibi spor gereçlerini) hazır etmelisiniz. Sabah onları hazırlamak için kaybedeceğiniz zaman, arama gerginliği ve sarf edeceğiniz efor sizi sabah sporundan soğutabilir. Oysa akşamdan hazırlıklarınızı tamamlayarak sabah kısa sürede spora başlayabilirsiniz. Eğer spor salonunda spor yapacaksanız tüm malzemelerinizin bulunduğu çantayı akşamdan hazırlayarak zaman kazanabilirsiniz.
Sabah sporu için sizleri destekleyecek, sporu kolaylaştıracak ve hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirecek önerileri dikkate alarak sabah sporu fikriyle barışabilirsiniz.
blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder