15 Mart 2018 Perşembe

Messi, Ronaldo'yu geride bıraktı

Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Chelsea ağlarını iki kez havalandırdığı maçta UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinin 100. golüne ulaştı.

"Devler Ligi"nde çıktığı 123. maçta dalya yapan 30 yaşındaki Messi, 100 gole 137 karşılaşmada ulaşan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'yu bu alanda geride bıraktı.
Messi, her fırsatta karşılaştırıldığı rakibi 32 yaşındaki Ronaldo'ya göre bin 758 dakika daha az oynayarak ve 266 şut daha az çekerek 100. golünü rakip filelere gönderdi.
Arjantinli futbolcu bu organizasyonda en çok 9 kezle Arsenal'a gol attı. Messi'nin İngiliz takımlarına attığı gol sayısı ise dünkü maçla birlikte 20'ye yükseldi.
- Çeyrek finalin değişmeyen takımı Barcelona
Chelsea'yi eleyerek son 8 takım arasına kalan İspanyol ekibi Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 11. kez çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.
Bu sezon lig şampiyonluğunda büyük avantaj yakalayan Barcelona, Avrupa kulvarında da Chelsea gibi güçlü bir rakibi turnuva dışında bırakarak taraftarlarını sevindirdi. İspanyol temsilcisi, yarı finalde elendiği 2007-08 sezonundan itibaren turnuvada aralıksız çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi.
Barcelona bu dönemde üç kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

0 yorum :

Yorum Gönder