12 Mart 2018 Pazartesi

Üç büyükler dünyanın zirvesinde

Türk takımları, sosyal medyada dünyanın dev kulüplerine meydan okuyor. İnternette çok etkileşim alan kulüplerin sıralandığı listede, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ilk 10 içinde yer aldı.

Türk kulüpleri, dünya genelinde tanınırlığını arttırmaya çalışıyor. Temsilcilerimiz, bu yolla önemli ölçüde gelir elde etmeyi planlıyor. Özellikle "Üç büyükler" diye tabir edilen Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu konudaki çalışmaları, meyvelerini vermeye başladı.
İspanyol bir istatistik firmasının verileri, Türk kulüpleri açısından oldukça umut verici. Şubat ayı istatistiklerinde, İnstagram'da en çok etkileşim alan 10 kulüp arasında 3 Türk temsilcisi bulunuyor.Sırasıyla ilk 3'te yer alan Barcelona, Real Madrid ve Manchester United'in ardında Galatasaray, dördüncü oldu. Sarı-kırmızılılar, Instagram'da 23 milyon 57 bin 93 etkileşim aldı.
Beşiktaş 19 milyon 173 bin 610 ile 7. olurken, Fenerbahçe 17 milyon 673 bin 256 ile 8. sırada yer aldı.İspanyol firmanın yayınladığı bir başka Şubat ayı istatistiği ise Youtube'la ilgili. Beşiktaş, Avrupa'da ve dünyada Barcelona'nın ardında en çok izlenen ikinci kulüp oldu.
7 milyon 85 bin 982 etkileşim alan Beşiktaş, birçok dünya devini geride bırakmayı bildi.Siyah Beyazlıların ardından, Paris Saint-Germain üçüncü olurken, Manchester City kendine dördüncü sırada yer buldu.
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligindeki rakibi Bayern Munih ise listeye, Avrupa'da 7., dünyadaysa 9. olarak girebildi.

0 yorum :

Yorum Gönder