8 Mart 2018 Perşembe

Trabzonspor'a transfer yasağı!

FIFA, Matus Bero transferi için Trencin Kulübüne yapılması gereken 250 bin avroluk ödemenin, zamanında yapılmamasından dolayı Trabzonspor'a 1 dönem transfer yasağı verdi. Trabzonspor 2018-2019 sezonunun yaz döneminde transfer yapamayacak.

FIFA, Matus Bero transferi nedeniyle Trabzonspor'a 1 dönem transfer yasağı getirdi.
Trabzonspor, yaz aylarını transfer yapmadan geçirme riskiyle karşı karşıya. FIFA, bordo mavili kulübe 1 dönem transfer yasağı cezası verdi.

Trabzonspor 2016-2017 sezonu öncesi, Matus Bero'yu Slovakya'nın Trencin takımından transfer etmişti. Trencin kulübü ödemelerde 250 bin euro eksik olduğu için Trabzonspor'u FIFA'ya şikayet etti.

Bunun üzerine FIFA, Trabzonspor'un 1 Mart'a kadar 250 bin euro ödemesine karar verdi ve bunu yazılı olarak bordo mavili kulübe bildirdi. Ancak verilen tarihe kadar ödeme yapılmayınca FIFA, Trabzonspor'a 1 dönem transfer yasağı getirdi. Bordo mavililer, cezaya CAS’ta itiraz edecek. Lehte bir karar çıkmazsa Trabzonspor yaz döneminde transfer yapamayacak.

Trabzonspor'dan ''transfer yasağı'' açıklaması

 Trabzonspor, transfer yasağına neden olan borcun ödendiğini ve yasağın kaldırılması için girişimlerin başlandığını açıkladı.

Trabzonspor'un yaptığı açıklama şöyle:
"FIFA tarafından bugün kulübümüze gönderilen yazıda, sıradaki ilk transfer döneminde uygulanmak üzere transfer yasağı getirildiği tarafımıza bildirilmiştir.
İlgili yazıya konu olan borç ödenmiş olup, karşı tarafın ödemeyi FIFA’ya bildirmemesinden kaynaklı ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi için gerekli girişimler başlatılmıştır."

0 yorum :

Yorum Gönder