21 Haziran 2018 Perşembe

21 Haziran’a Sığdırabileceğiniz Sportif Plan Önerileri


Yaz güneşinin içimizi ısıttığı, en uzun gün olan 21 Haziran’ı nasıl değerlendirmeyi planlıyorsunuz? Yaz dönümünde mevsime dinamik bir başlangıç yapmak ve vaktinizi en keyifli şekilde değerlendirmek için önerilerimize kulak verin.


Doğayı Pedallayın: Bisiklet
Yazın tadı açık havada vakit geçirerek çıkar diyenlerdenseniz alın bisikletinizi, doğanın kalbini keşfedin. Belki sırt çantanıza atacağınız atıştırmalıklar ile varış noktanızda küçük bir piknik bile yapabilirsiniz, ne dersiniz? Bizden ipucu; İstanbul’da yaşıyorsanız bisiklet sürmek için gidebileceğiniz en keyifli yerler arasında Büyükada, Polonezköy, ve Bebek Sahil Yolu yer alıyor.

Biraz Macera Lazım: Rafting
Yılın en uzun gününe heyecan katmak isterseniz raftinge hazırlanın! Ekibinizle birlikte eğlencenin tadını çıkaracağınız rafting için haziran ayı oldukça ideal bir zaman dilimi. “Nereye gitsek?” diyorsanız Türkiye’nin en iyi rafting parkurlarından olan Manavgat Çayı, Melen Çayı ve Çoruh Nehri’ni değerlendirebilirsiniz. Unutmayın, rafting yaparken güvenliğiniz için mutlaka kask ve can yeleği kullanmanız gerekiyor. Yedek kıyafetler, güneş kremi ve macerayı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinesi ise yanınızda bulundurmanızın faydalı olacağı kişisel eşyalar arasında bulunuyor.

Rüzgarın ve Eğlencenin Gücü Adına: Rüzgar Sörfü

21 Haziran’da dalgaların gücünü kullanarak rüzgarla dans etmeye var mısınız? Profesyonellerden alacağınız dersler sonrasında keyfine varabileceğiniz rüzgar sörfü için gerekli ekipmanları sörf yapmak için gittiğiniz bölgeden kolayca kiralayabilirsiniz. Bodrum’un Bitez Koyu, Alaçatı, Datça ve Akyaka Türkiye’de rüzgar sörfü yapabileceğiniz en keyifli destinasyonlardan.

Huzurun Peşinde: Yoga

Günü değerlendirmek için daha sakin bir seçeneğe mi ihtiyacınız var? Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak, pozitif enerji ile dolmak ve biraz nefes almak için yoga doğru tercih. Alın matınızı, kendinizi en yakın parka ya da bahçeye atın. Vücudunuza güç, denge ve esneklik kazandıran duruşları ve zihninizi rahatlatacak nefes uygulamaları ile yoga size çok iyi gelecek, emin olabilirsiniz. Hem de 21 Haziran aynı zamanda Yoga Günü olarak kutlanır, yoga yaparak bu günü de kutlamış olursunuz 🙂

Serin Suların Mucizesi: Yüzme
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez sporu yüzme ile kendinizi serin sulara bırakarak günün yorgunluğunu unutabilir, rahatlayıp tazelenebilirsiniz. Yaşama enerjisi ile dolmanızı sağlayacak yüzmeyi günlük rutininizin bir parçası haline getirdiğinizde sağlıklı bir şekilde kilo verecek, daha güçlü ve orantılı vücut hatlarına sahip olacaksınız. Yüzmeden maksimum verimi almak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Su ile olan direncinizi minimum seviyeye indirecek yüzücü mayolarını tercih etmek, yüzme stilinizi geliştirmek ve yüzerken doğru nefes almayı öğrenmek bunlardan başlıcaları.

Su Altının Gizemini Keşfedin: Dalış
Su altı; keşfedilmeyi bekleyen büyülü ve sessiz bir dünya. Yaz dönümü olan 21 Haziran ise renk renk balık türlerini, mercanları ve sular atındaki eski çağ eserlerini keşfe çıkmak için harika bir tarih. İlk etapta dalışa başlamak için mayonuzu alıp bir dalış okuluna gitmeniz yeterli. Deneyim kazandıktan sonra ihtiyacınıza göre dalış ekipmanları edinebilirsiniz. Türkiye’de dalış yapabileceğiniz en keyifli yerler arasında Fethiye’de yer alan Akvaryum Koyu, Bodrum’daki Delikli Mağaza Koyu, her seviye dalgıç için ideal bir nokta olan Fener Adası, berrak deniziyle Türkiye’de dalış deyince ilk akla gelen bölge Kaş yer alıyor.

Yazın Dinamizmini Hissedin: Tenis

Popülaritesi her geçen gün artan tenis sporu, formunuzu korumanın ve eğlenceli vakit geçirmenin yollarından bir diğeri. Vücudunuzdaki tüm kasları çalıştıran tenis ile koordinasyonunuzu artırabilir, denge ve çeviklik kazanabilirsiniz. Vakit kaybetmeyin, kendinize uygun raketi alın, aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte size en yakın tenis kortuna giderek yılın en uzun gününün tadını çıkarın. Hayatınıza hareket katacak spor dallarından biri olan tenisin çocukların ruhsal ve bedensel gelişimi için de oldukça olumlu etkileri olduğunu unutmayın.
blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder