21 Haziran 2018 Perşembe

İstanbul’daki Dağ Bisikleti Rotaları

Baharın tüm güzelliği ile etrafımızı sardığı ve koşar adım yaz aylarına doğru ilerlediğimiz günlerin keyfini hep birlikte çıkarıyoruz...

Tüm kışın stresini atıp doğayla buluşmak için yılın en güzel zamanlarını yaşadığımız bugünler, bisikletlerimizi de kaldırıldıkları yerlerden çıkartıp tozunu almamız için bize haber veriyor. Özellikle dağ bisikleti tutkunları için İstanbul’un trafiğinden, koşturmacasından ve stresinden kaçarak doğayla buluşabileceğimiz, şehirden fazla uzaklaşmadan çok uzaklarda hissedeceğimiz, doğayla buluşup tüm negatif enerjimizi toprağa bırakacağımız ve yaza daha fit, daha sağlıklı bir vücutla girmemize yardımcı olacak, İstanbul’un en güzel bisiklet rotalarını sizler için derledik. Zincirleri yağlayıp, lastikleri şişirip, kaskımızı da yanımıza aldıysak gelin hep birlikte şehrin bu güzel rotalarını birlikte keşfedelim:
İstanbul’un Akciğerleri: Belgrad Ormanları
Tabir-i caizse İstanbul’un akciğerlerinden biri olarak sayabileceğimiz Belgrad Ormanları, şehrin en popüler piknik mekanlarından biri olmasının yanı sıra, dağ bisikleti kullanıcıları için de pek çok seçenek sunuyor. Bir ucu İstanbul Boğazı’na diğer ucu Karadeniz’e kadar uzanan ormanlar, pek çok doğal toprak yola ve patikaya ev sahipliği yapıyor. 83 metreden 212 metreye kadar çıkan bir irtifa sunan doğal parkur, yaklaşık 20 kilometrelik, keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Ayrıca bisiklet kullananlar için özel olarak açılan parkur ise 8 kilometrelik bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Belgrad Ormanı için özel olarak hazırlanan haritalardan faydalanarak doğal rotaları kolaylıkla keşfedebilirsiniz.
Prens Adalarının En Büyüğü: Büyükada
Deniz otobüsü ve şehir hatları vapurlarıyla kolaylıkla ulaşabileceğiniz Büyükada, İstanbul’da ada keyfini yaşatırken hem tarihi hem nostaljik hem de doğayla iç içe bir sürüş keyfi yaşamak isteyen bisiklet kullanıcılarının ilgisini çekiyor. Ayrıca kendi bisikleti olmayan kişiler adada yer alan pek çok noktada bisiklet kiralayabiliyor. Bu durum günübirlik bisiklet deneyimi yaşamak isteyenler için güzel bir alternatif oluşturuyor. Trafiğe kapalı olan Büyükada, iskeleden başlayarak adanın etrafını dolanmaya karar verirseniz 12kilometrelik bir parkur vadediyor.
Şehrin İçinde Saklı Rotalar: İstanbul Koruları
İstanbul’un fazla dışına çıkmadan şehir merkezinde rota arayan bisikletseverler için şehrin ortalarındaki korular imdada yetişiyor. Avrupa yakasında Yıldız Korusu ve Emirgan Korusu, Anadolu yakasında ise Hidiv Kasrı ve Beykoz Korusu, engebeli arazileri ile özellikle dağ bisikleti kullanıcılarını tatmin edecek bir şehir içi sürüş keyfi yaşatıyor.
İstanbul’un Tepesi: Aydos Ormanı
İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan ve Kartal ilçesine bağlı Aydos Ormanı, Kadıköy’e yaklaşık 20 kilometre uzaklığı ile pek çok doğa sporuna ev sahipliği yapıyor. Bisiklet kullanıcılarının favori noktalarından Aydos Ormanı, bisikletseverlere pek çok alternatif rota sunuyor. Özellikle Kayışdağı ve Büyükbakkalköy ormanları arasında uzanan doğal hat, dağ bisikleti kullanıcıları için güzel bir rota oluşturuyor. İstanbul’un en yüksek tepesine sahip Aydos Ormanı, rotanın sonunda muhteşem bir İstanbul manzarasıyla tüm yorgunluğunuzu unutturuyor.
Saklı Cennet: Polonezköy
İstanbullular’ın hafta sonu kaçamak noktalarının başında gelen Polonezköy, dağ bisikleti tutkunları için alternatif rotalarıyla şehrin stresinden uzaklaşma imkanı sunuyor. Bisiklet için ayrılmış 5 kilometrelik özel bir parkura sahip Polonezköy, engebeli arazi yapısıyla dağ bisikleti tutkunlarını tatmin ediyor. Burada ayrıca her bütçeye uygun kiralık bisiklet fiyatları ile bisiklet kiralamak da mümkün. Bunun dışında Riva-Polonezköy hattı ve 10 kilometre uzunluğundaki Karanlıkdere Köyü – Polonezköy arasındaki hatta en sık tercih edilen rotalar arasında bulunuyor.
İstanbul’un En Güzel Sahilleri: Rumelifeneri – Kilyos
İstanbul’un Karadeniz’e en uç noktası Rumelifeneri Köyü; feneri, kalesi ve yakınlarda bulunan balıkçı kasabası Garipçe Köyü ile meşhur. Sarıyer’den kolaylıkla ulaşabileceğiniz Rumelifeneri bisikletseverlerin özellikle hafta sonu turlarına ev sahipliği yapıyor. Birçok bisiklet grubuna yolda rastlamak mümkün. Dağ bisikleti kullananlar için ise Rumelifeneri’nden Kilyos’a uzanan 13 kilometrelik toprak yol güzel bir alternatif oluşturuyor. Özellikle yaz aylarında bu rotanın yorgunluğunu Kilyos’ta bulunana plajlara uğrayarak Karadeniz’in serin sularında atabilir, güzel bir gün geçirebilirsiniz.

blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder