8 Temmuz 2018 Pazar

En İyi E-Spor Oyunları

Gelmiş geçmiş en beğenilen E-spor oyunlarını boxerdergisi.com.tr takipçilerine özel derledi.

1 | 5 League Of Legends



League of Legends , Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan video oyunu. 27 Ekim 2009 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Oyun Warcraft III haritası olan Defense of the Ancients örnek alınarak yapılmıştır. Oyunun baş tasarımcısı, Defense of the Ancients (DotA) haritasını tasarlayan Steve Feak'dir.
Oynanış:
League of Legends, Defense of the Ancients örnek alınarak geliştirilmiştir. DotA modundan farklı olarak oyunda "Kabiliyetler" ve "Rünler" sistemi vardır. Oyunda yeteneklere getirilen bir değişiklik DotA'dan farklı olarak kullanılan şampiyonların yeteneklerine, alınan eşyaların katkılarını eklemesidir. Yani edinilen her eşya, sahip olunan yeteneklerin etkilerini artırmaktadır. Bazı yetenekler, edinilen eşyalardan %50-%60 olarak etkilenirken, bazı yetenekler ise eşyanın direkt olarak katkısını alabilmektedir.
MOBA türü strateji oyunudur. Takım çalışmasına dayanır ve rakibin alanını istila etmeye yöneliktir.


2 | 5 Counter Strike Global Offensive



Counter-Strike: Global Offensive (kısaca CS: GO), Valve ve Hidden Path Entertainment tarafından geliştirilen çevrim içi birinci şahıs nişancı türünde aksiyon oyunudur.
Oynanış:
Serinin önceki oyunları gibi Global Offensive, görev tabanlı çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyuncular, ilk önce görevleri tamamlamak veya düşman takımı yok etmek için teröristler (Terrorists) veya terörle mücadele ekibi (Counter-Terrorists) takımlarından birini seçerler. Örneğin, yıkım haritalarında teröristler bomba kurmaya çalışırken, terörle mücadele bombanın kurulmasını engellemeye veya kurulmuş bombayı imha etmeye çalışır. Global Offensive'e önceki oyunlardaki görevlere ek olarak silah yarışı denilen bir mod eklenmiş, bu modla birlikte klasik Counter-Strike haritalarının yanında farklı haritalar da oyuna dahil edilmiştir.
Önceki oyunlarda olduğu gibi, bir tur görevlerin tamamlanmasıyla veya düşman takımın imha edilmesiyle sona erer ve yeni bir tur başlar. Tur bitmeden ölen oyuncular, dirilmek için turun bitmesini beklemek zorundadır. Oyuncular önceki turdaki performansına göre alacağı parayla silah ve ekipman satın alabilir.
Oyun Modları:
-Klasik ve Rekabetçi: Bomba ve rehine senaryolarından oluşur. Her turun başında, oyunculara çeşitli eylemler ile kazanılan paralar verilir. Anti-terörist takımı, terörist bölgesindeki rehineleri kurtarıp kendi bölgelerine getirmesi gerekir. Teröristlerin ise rehineleri kurtaran terörle mücadele ekibini engellemesi gerekir. Eğer teröristler rehinelere zarar verirse para cezası alır.
-Ölüm Maçı: Herkes karşı takımdaki kişileri öldürebilir.Her öldürdüğünüzde belli bir puan kazanıp 1.olmaya çalışırsınız. Öldüğünüzde yeniden doğarsınız.
-Silah Yarışı: Ölüm maçı tarzında bir oyun türüdür. Oyuncu diğer takımdaki oyuncuyu öldürürse yeni bir silah ile ödüllendirilir. En son silahtan sonra altın bıçağa erişir. Altın bıçakla rakip öldüren oyunu kazanır.
-Yıkım: Bomba imha haritalarında oynanır. Oyuncu her bir düşman öldürdüğünde bir sonraki silaha geçer.


3 | 5 Dota 2


Dota 2, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve dağıtımı yapılan oynaması ücretsiz bir çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) oyunudur.
Oyun 2002'de çıkmış bir video oyunu olan Warcraft III: Reign of Chaos ve onun genişletme paketi olan The Frozen Throne haritası (modu) olan Defense of the Ancients'ın (DotA) bağımsız devam oyunudur. 2011'de sadece Microsoft Windows'a özel beta olarak çıkmış, 2013 Temmuz'da ise Microsoft Windows, OS X ve Linux için yayınlanmıştır. Oyun bir milyondan yüksek sayıda aynı anda oynanma rekoruna sahiptir ve aynı zamanda Steam'deki en popüler oyunlardan birisidir. Türkçe dil desteği de bulunmaktadır.
Dota 2 maçları, sol alt ve sağ üst köşesinde 2 takım merkezlerinin bulunduğu bir haritada oynanır. Takımlardan her birinde 5 oyuncu bulunur. Eğer bir takım diğerinin merkezindeki kadim binayı (Ancient) yıkarsa, maçı kazanmış olur. Her oyuncu oyuna başlamadan önce oynanabilen, her birisinin farklı yetenekleri ve oynayış tarzı olan 115 kahramandan (oyundaki adıyla Hero) bir tanesini seçer.
Dota 2 eSpor anlamında çok geniş bir kitleye hitap eder ve oyunun dünya çapında birçok oyuncunun oynadığı turnuvaları düzenlenir. Büyük çaplı turnuvalarının ödül havuzları ise genelde milyon dolarlardır ve bu turnuvalar eSpor dünyasının en büyüğüdür. Bunlardan en büyüğü ise Valve tarafından her yıl Seattle, Key Arena'da düzenlenilen The International'dır. Bunun yanında Valve ilki 2015'te Frankfurt'ta olmak üzere daha küçük çaplı ve "Major" olarak adlandırılan sezonluk etkinlikler yapmaya da başlamıştır.


4 | 5 Call Of Duty Black Ops 2



Call of Duty: Black Ops II, Call of Duty serisinin dokuzuncu oyunu olan video oyunudur. Oyun 13 Kasım 2012 tarihinde satışa sunulmuştur.
Activision Blizzard CEO'su Robert Kotick, 8 Kasım 2011 tarihinde yaptığı açıklamada, Call of Duty oyununun 2012 sürümünün geliştirilme aşamasında olduğunu açıkladı. Oyunun 2012 yılının dördüncü çeyreğinde yayınlanacağı Activision tarafından doğrulandı. FPS serisi için anlamlı yeniliklerin oyunda yer aldığı belirtildi.
Diğer Call of Duty oyunlarından farklı olarak, oyun belli olaylarda senaryoyu oyuncunun seçimine göre devam ettiriyor Ve yine ilk kez bu oyunda, bir bölüme başlamadan önce silah ve ekipmanları görüp, düzenleyebiliyoruz. Silahların kilitleri, belli bölümler tamamlanarak açılıyor.
Karakterler ve Konu:
Black Ops II Soğuk Savaş dönemi yerine, 2025 yılında geçer. Savaş artık robotik, siber ve insansız araçlar tarafından tanımlanan ve bir siber saldırı sonrasında nadir toprak elementleri ihracatını yasaklayan bu yeni ortamda, Çin ve ABD'nin soğuk savaşında geçer ve oyunun hikâyesi bu insansız teknolojiyi sadece korumak için üretilir ama nasıl olursa düşman teknolojik bütün makineleri kontrol eder ve ABD ve Çin'e karşı kullanır.
Raul Menendez, 2025 yılında bir savaş provoke eder. Oyun 2025 yılında ayarlanmasına rağmen, Black Ops II birincil antagonisti köken hikâyesi odaklanmak amacıyla 1980'lerin Soğuk Savaş döneminde Çin ve ABD'de başlayacaktır. Oyunun 1980 bölümünde, 2010 yılında çıkan Black Ops'taki ana kahramanımız Yüzbaşı Alex Mason ve yardımcımız Çavuş Frank Woods un olacağı bildirilmiştir.Black Ops II nin asıl ana karakteri ise Alex Mason'un oğlu David Mason'dur.David Mason'un Arkadaşları arasında Harper, Salazar, Crosby ve Amiral olarak Briggs bulunur. David'in kod adı Section'dur.
Oyun Modları
Strike force: Black Ops II oyuncunun seçimine mevcut misyon ve sırayla oyuncuları etkileyecek gibi. Oyunun diğer FPS oyunlarını aratmayacak oynanış tarzı, geniş bir hikâyesi var. Oyun sırasında oyuncuya bir seçenek olarak sunulan özel 'Strike Force' görevleri yer alacak. Böylece oyuncu,oyundan daha fazla zevk alabilecek.
Strike Force görevlerinde oyuncu tıpkı senaryodaki gibi insansız hava aracı, jet avcı ve robotlar gibi farklı savaş varlıklarını kontrol edebilecek. Eğer oyuncu Strike Force görevinde ölürse, bir kayıt noktasından oyunda devam edebilecektir. Strike Force görevlerinde oyuncunun ilerleme süreci, Raul Menendez'in planlarını değiştirecektir.
Zombi Modu: İlk olarak Call of Duty World at War'da mevcut olan bir mod. Zombiler pencerelerdeki tahtaları kırıp sizi öldürmeye çalışıyorlar, sizde kendinizi koruyorsunuz. Burada bize verilen 3 adet harita var; Farm, Bus Depot ve Town. Treyarch, ek paket olarak Nuketown Zombies'i de eklemiştir. Sonrasında Mob of the Dead, Die Rise, Buried haritalarını ekledi. Ve son olarak Apocalypse indirilebilir paketi ile Origins haritası gelmiştir.


5 | 5 Tom Clancy's Rainbow Six Siege


Tom Clancy oyunları, askeri anlamda diğer tüm ona benzeyen oyunlardan bir adım önde oldu. Splinter Cell, Ghost Recon ve Rainbow Six, savaş oyunu anlamında mutlaka duymuş olduğunuz ve en az bir tanesini denediğiniz oyunlardandır. Splinter Cell serisinde gizliliği ön planda tutup bir gölge gibi hareket ederken Ghost Recon'da zamanın biraz ilerisinde teröre karşı mücadelemizi veriyorduk. Fakat Rainbow Six'in yeri bu seriler arasında her zaman ayrı olmuştur. İlk oyunu 1998 yılında piyasaya sürülen Rainbow Six o zamandan beri türünde oldukça sevilen bir seri oldu.
Oyunda üç ana oyun modu var.
İlk oyun modumuzun adı Situations (Durumlar). Bu oyun modunu bir alıştırma moduna benzetebilirsiniz. Situations, 10 tane göreve sahip. Oyunda diğer oyuncularla gireceğiniz haritalarda karşılaşabileceğiniz durumlarla ilgili bu 10 görev size sırayla oyunun mekaniklerini öğretiyor ve online maçlara girmeden önce biraz puan kazanmanızı sağlıyor. Bu puanları kullanarak online maçlara girmeden önce kendinize birkaç karakter alabiliyorsunuz. Bu tür ufak haritalardan başka bir şey sunmayan Situations'u oyuna ısınmak için kullanabilirsiniz.
İkinci oyun modumuzun adı Terrorist Hunt (Terörist Avı). Bu oyun modunda arkadaşlarınızı davet ederek veya oyunun online takım arkadaşı bulma sistemiyle bir takım oluşturarak yapay zeka tarafından yönetilen düşmanlara karşı mücadele veriyorsunuz. Karşılaşacağınız düşmanların zorluk seviyelerini belirleyebildiğiniz bu modda isterseniz tek başınıza da oynayabiliyorsunuz. Oyun her görev için harita ve oyun modunu kendisi seçiyor. Bunun dışındaki her ayar ve seçimi siz ayarlıyorsunuz.
Üçüncü oyun modumuz ise Multiplayer. 5 kişilik iki takımın karşı karşıya geldiği bu online modda bir takım Savunma, diğer takım da Saldırı rolünü üstleniyor. Her round bu roller değişiyor ve bu da oyundaki dengelerin sürekli olarak değişmesini sağlıyor.


boxerdergisi.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder