5 Ekim 2018 Cuma

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin Açılış Maçında Kazanan Bahçeşehir Koleji

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2018-2019 sezonunun açılış mücadelesinde Bahçeşehir Koleji, Afyon Belediyespor’u 88-79’luk skorla mağlup etti.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan ve Tivibu SPOR’dan da naklen yayınlanan karşılaşmanın ilk yarısını da Bahçeşehir Koleji 32-31 önde kapattı.
Mücadeleden galibiyetle ayrılan Bahçeşehir Koleji’nde Quino Colom, 33 dakika oyunda kaldığı karşılaşmayı 7/10 üç sayı isabetiyle 32 sayı üreterek tamamladı. Ev sahibi ekipte ayrıca; Andy Rautins 17 sayı- 9 ribaunt- 2 asist, Emir Preldzic 13 sayı- 3 ribaunt- 4 asist ve Marcus Sloughter da 9 sayı- 11 ribauntla oynadı.
Afyon Belediyespor’da ise Earl Calloway 19 sayı- 5 ribaunt- 5 asist, Tyrus McGee 15 sayı- 1 ribaunt- 2 asis ve Marco Knight da 11 sayı- 3 ribaunt- 2 asistle maçı tamamladı.
Salon: Darüşşafaka Ayhan Şahenk
Hakemler: Erşan Kartal, Alper Altuğ Köselerli, Musa Kazım Çetin
Bahçeşehir Koleji: Colom 32, Rautins 17, Can Altıntığ, Hakan Yapar 6, Slaughter 9, White 8, Babb 3, Preldzic 13, Hadi Özdemir
Afyon Belediyespor: Mc Gee 15, Knight 11, Calloway 19, Cevher Özer 9, Hagins 9, Cemal Nalga 2, Zelionis 9, Altan Erol 2, Serkan Menteşe 3, Dorukhan Engindeniz
1. Periyot: 20-17
Devre: 32-31
3. Periyot: 60-53

Maçın Ardından

Bahçeşehir Koleji'nin başantrenörü Stefanos Dedas, takım olarak hayallerini gerçekleştirdiklerini ve çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dedas, tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Hayallerimiz gerçekleşti. Hedefimiz Süper Lig'de oynamaktı. Süper Lig'de ilk maçımızı kazandık. Çok önemli bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı. Müsabakaya iki ayrı açıdan baktıklarını aktaran Dedas, "İlk yarıda mücadele ön plandaydı. Hücum ribauntları olsun, düşük yüzdeler olsun. İlk yarı böyleydi. İkinci yarı oyun açıldı. Şut yüzdeleri arttı. Onlar da kritik atışlar yaptı. Son üç dakika taktiksel anlamda öndeydik. Planımızı uyguladık ve maçı kazandık. Yardımcılarımı tebrik ediyorum. Bu galibiyeti onlara hediye ediyorum. Bizi destekleyen taraftarlara teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

0 yorum :

Yorum Gönder