12 Haziran 2019 Çarşamba

A Milli Erkek Hentbol Takımımız, Kuzey Makedonya’ya kaybetti

2020 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri grup maçında A Milli Erkek Hentbol Takımımız, Kuzey Makedonya’ya 26-25 mağlup oldu.

2020 Avrupa Hentbol Şampiyonası elemeler 3. grup 5. maçında Millerimiz, Kuzey Makedonya ile karşı karşıya geldi. Karşılıklı gollerle başlayan mücadelede Millilerimiz Can Çelebi ve Doruk Pehlivan'ın golleriyle oyunu dengde tutarken, Kuzey Makedonya bir ara farkı 4 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümde mola alan ve toparlanan Millilerimiz, peş pşee gollerle oyunda dengeyi sağladı. İlk yarının son bölümlerinde skoru lehine çeviren Ay-Yıldızlı takımımız ilk yarıyı 13-11 önde kapattı.
İkinci yarıya da hızlı bir şekilde başlayan milliler, özellikle seyircini de desteği ile farkı 4 sayıya çıkardı. Bu bölümde hücumda skor üretemeyen Milli Takımımız, rakibin öne geçmesine engel olamadı ve maçtan 26-25 mağlup ayrıldı.
Bu skorla Millilerimiz grupta 4 puanda kalırken, Makedonya puanını 7'ye yükseltti. Grubumuzdaki diğer maçta ise İzlanda Yunanistan ile berabere kaldı.
Millilerimiz grubundaki 6. ve son maçında 16 Haziran Pazar günü TSİ 19:00'da İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak.

TÜRKİYE: 25 - KUZEY MAKEDONYA: 26
Salon: Porsuk
Hakemler: Evgeny Zotin, Nikolay Volodkov (Rusya)
Türkiye: Yunus Özmusul, Coşkun Göktepe - Alp Eren Pektaş (1), Onur Ersin (2), Doruk Pehlivan (10), Ömer Ozan Arifoğlu (2), Uğur Erceylan, Mehmet Demirezen (1), Görkem Biçer (5), Baran Nalbantoğlu, Halil İbrahim Öztürk (1),  Yiğit Eröz, Çağlayan Öztürk, Can Çelebi (3), Özgür Sarak
Makedonya: Nikola Mitrevski, Stojanche Stoilov (1), Dimitar Dimitrioski (1), Kiril Lazarov (7), Filip Taleski (5), Velko Markoski, Borko Ristovski, Nikola Markeovski, Filip Kuzmonavski (3), Nenad Kosteski, Mario Tankoski, Goce Georgievski (4), Zharko Peshevski (1), Tomislav Jagurinoski, Milorad Kukoski, Borjan Madjovski (4)
2 dakika cezası alanlar: Uğur Erceylan, Baran Nalbantoğlu, Can Çelebi (Türkiye), Filip Taleski (Kuzey Makedonya)
İlk yarı: 13-11

0 yorum :

Yorum Gönder