14 Ağustos 2020 Cuma

Bayern Münih'den Barcelona'ya tarihi fark: 8-2

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final maçında Alman ekibi Bayern Münih, İspanyol temsilcisi Barcelona'yı 8-2 gibi tarihi bir skorla yenerek adını yarı finale yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Barcelona ile Bayern Münih, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 8'li final formatında seyircisiz olarak oynanan mücadelede Estadio da Luz karşı karşıya geldi.
Tam 10 gole sahne olan maçta rakibini 8-2 mağlup eden Bayern Münih, yarı finale yükseldi.
Lizbon'daki mücadelenin ilk 45 dakikası tam anlamıyla gol yağmuruna dönüştü. Bayern Münih 4. dakikada Thomas Müller ile öne geçerken Barcelona 3 dakika sonra David Alaba'nın kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı. Ancak 22' Ivan Perisic, 28' Serge Gnabry ve 31' Thomas Müller ile üst üste bulduğu gollerle atak futbolunu sonuçlandıran Bundesliga şampiyonu devreye 4-1 önde girdi. Bu skorla Barcelona, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir maçın ilk yarısında 4 gol yedi.

İkinci yarıda Bayern Münih farkı artırma adına pozisyonlar bulurken Barça, 57'de Luis Suarez ile skoru 4-2'ye getirdi. Geri adım atmayan Bayern 63. dakikada Joshua Kimmich'in ayağından bir gol daha buldu.
Bir an olsun vites düşürmeyen Bayern, 82' Robert Lewandowski, 85' ve 89' Philippe Coutinho'nun golleriyle rakibine tam anlamıyla hezimeti yaşattı: 2-8
Son düdükle birlikte Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihinde grup sonrası bir eleme turu maçında 8 gol atan ilk takım oldu.
Alman devi, yarı finalde Manchester City - Lyon eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

0 yorum :

Yorum Gönder