19 Ağustos 2020 Çarşamba

Lyon'u yıkan Bayern Münih finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Fransa'nın Olympique Lyon ekibini 3-0 yenen Almanya temsilcisi Bayern Münih, adını finale yazdırdı. "Alman panzeri", finalde bir başka Fransız ekibi PSG ile karşılaşacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son finalist, Fransa'dan Olympique Lyon ile Almanya temsilcisi Bayern Münih arasında oynanan karşılaşmanın ardından belli oldu.
Koronavirüs salgını nedeniyle 8'li final formatıyla Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda seyircisiz olarak oynanan dev maçın ilk bölümünde üst üste pozisyonlara giren Lyon oldu.
Rakibinin tehlikelerini savuşturan Bayern Münih, Serge Gnabry'nin 18 ve 33. dakikalarda kaydettiği gollerle soyunma odasına 2-0 önde gitti.
Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan mücadelenin ikinci yarısında da gol bulan taraf Alman ekibi oldu.
88. dakikada sahneye çıkan golcü oyuncu Robert Lewandowski, Bayern Münih'i 3-0 öne geçirdi.
Devler Ligi'de finale kadar oynadığı tüm maçlarda gol sevinci yaşayan Polonyalı yıldız, dev organizasyonda attığı gol sayısnı da 15'e çıkardı.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Bayern Münih, finale çıkan ikinci takım oldu. 2013'ten sonra ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak olan Bayern Münih, Pazar günü 22.00'de Paris Saint-Germain ile karşı karşıya gelecek.

0 yorum :

Yorum Gönder