3 Aralık 2020 Perşembe

"Fenerbahçe şampiyonlukta en büyük adaydır" (Video)

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli takımın bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi.

Emre Belözoğlu, Fotomaç gazetesi tarafından Turkuvaz Medya Merkezi'nde düzenlenen "Süper Lig'in En İyileri" ödül töreni sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fotomaç Gazetesi’nin Süper Lig 2019-2020 Sezonu En İyileri Ödülleri verildi. Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, ‘Türk Futboluna Üstün Hizmet Onur Ödülü’nü, Ozan Tufan da ‘Yılın Orta Saha Oyuncusu Ödülü’nü aldı.
 
Emre Belözoğlu ödülünü A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in elinden aldı. Belözoğlu, sunucunun transfer döneminde sıkça yapılan ‘Alo ben Emre abin’ esprisinin doğru olup olmadığı şeklindeki sorusuna “Aslında çok doğru değil. Yaşımdan ötürü herhalde oluşan bir durum, bugünkü ödül gibi. Yaş ilerledikçe böyle onur ödülleri oluyor. Yaş ilerleyince ilk defa böyle bir ödül nasip oldu” diye cevap verdi.
 
Belözoğlu, “Beni böyle bir ödüle layık gördüğünüz için Turkuvaz Medya Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya bu çok zorlu hayat mücadelesinde destek vermeleri, onları ödüllendirmeleri, yaptıkları işin karşılığında bununda olduğuna inandırmaları, onları motive etmelerinden dolayı Fotomaç Ailesi’ne teşekkür ediyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Ödül kazananları da tebrik ediyorum” dedi.
 
Transfer sorusuna da Emre Belözoğlu, “Kişiler önemlidir. Camiaları büyük yapan önemli değerler var. Çok değerli büyük kulüplerimizin başkanları, yöneticileri var. Bizler gücümüzü bulunduğumuz kulübün bize verdiği yetkiden alıyoruz. Camiamızın gücünden besleniyoruz. Fenerbahçe ve diğer büyük takımlarda daima transfer olacaktır. Kulüpler gerçekten çok ciddi sıkıntı içerisinde. Futbolun içinden gelmiş bizler de yönetici ağabeylerimize doğru yönlendirme yapmak zorundayız. Kulüplerimiz doğru oyunculara özellikle Türk sporcu yetiştireceğimiz, ihtiyaç duyacağımız bir sürece doğru ilerliyor. Ben de elimden geldiğince kendi değerlerini üreten altyapısından yetişen oyuncularla sahada olan bir Fenerbahçe hayal ediyorum. Öncelikli hedefim bu. Daha sonra tabii ki hocamızın, başkanımızın isteği doğrultusunda mutlaka takviyelerimiz olabilir devre arasında” diye cevap verdi.

‘Yılın Orta Saha Oyuncusu’ ödülünü alan Ozan Tufan da gönderdiği video mesajla teşekkürlerini iletirken şu ifadeleri kullandı:
 
“Öncelikle bu ödülü bana layık gören Fotomaç Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu tür ödüller beni motive ediyor. Ödüller bireysel olarak veriliyor ama futbol bir takım oyunu. Benim performansımda milli takım ve kulübüm Fenerbahçe’deki takım arkadaşlarımın da katkısı var. Buradan taraftarlarımıza da takım kaptanı olarak seslenmek istiyorum. Camiamızın bizden beklentisinin farkındayız ve bu beklentiyi karşılamak için daha da çok çalışarak onları mutlu etmek istiyoruz. Sorumluluklarımızın  farkındayız.  Sözlerime son verirken herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Teşekkür ederim.”
 
Ozan Tufan’ın ödülünü Emre Belözoğlu aldı. Yeniden söz verilen Emre Belözoğlu, Fenerbahçe kulübünün basınla ilişkilerine dair yapılan olumlu yorumlar üzerine “Basın mensupları büyük bir ailenin değerli parçaları. Birbirimize ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Samimiyetle birbirimize dokunduğumuzda halledemeyeceğimiz bir problem olduğunu düşünmüyorum.  Birbirimize ihtiyacımız olduğumuz dönemlerde yeter ki birbirimize destek olalım” dedi.
 
Belözoğlu, Ozan Tufan için de “Futbol bir performans oyunu. Öncelikle Ozan Tufan’ı tebrik ediyorum. Değerli bir oyuncumuz. Bizim de değerli bir oyuncumuzun ödül alması bizim için çok güzel bir duygu. Futbolda performans esastır. O gün biz elimizden gelen mücadeleyi göstermeye çalışsak da, Beşiktaş’ın daha motive olduğu gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Ne olursa olsun bizler adına söyleyebileceğim; gündemimizde herhangi bir kara bulut ya da sıkıntılı bir süreç yok. İyi bir takımımız var. İyi bir teknik adamımız var. Ona inanan da çok büyük bir camia var arkamızda. Elimizden geldiğince bu yarışı kovalayıp, sezon sonunda inşallah şampiyon olan taraf olmak istiyoruz. Rakiplerimizde tabii ki aynı duyguya sahipler. Biraz önce sayın başkanlarımızın söylemiş olduğu gibi hak edenin kazanacağı, birbirimize dokunduğumuz ve bu anlamda birbirimize anlayışla yaklaşacağımız bir sezon olsun inşallah” ifadelerini kullandı.
 
Törenin ardından da basın mensupları Emre Belözoğlu’na sorular yöneltti.
 
Emre Belözoğlu, "Önümüzde 30 hafta olduğu gerçeği düşünüldüğünde bir şeyler konuşmak için erken olduğuna dair cümlelerimiz vardı. O anlamda içeride de söylediğim gibi çok iyi bir hocamız var. Çok iyi bir takımımız var. Camia, taraftar ve bizler onlara çok inanıyor ve güveniyoruz. Bu anlamda sezon sonuna kadar bu ligi taşıyabilecek ve inşallah sonunda kupa ile taçlandıracak bir takımımız ve hocamız olduğuna inanıyoruz. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
 
Derbi sonrası takımın durumuyla ilgili Belözoğlu, “Bizim de beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu ama futbolda bunlar var. Her türlü skora ve oyuna reaksiyon gösterebilecek bir camiamız ve oyuncu grubumuz var. Bu anlamda çok da inanıyorum. Hem sahanın içinde bulunmuş ve kendini ispatlamış bir teknik adamımız da var. O anlamda bizim adımıza aslında neden bunlar konuşuluyor bilmiyorum ama olumsuz bir tablo yok. Gayet işimizin bilincinde ve motive şekilde işimize devam ediyoruz. Hocamız da gerekli anlamda oyuncu arkadaşlarımızla görüşmelerini de yaptı. Haftalık rutin görüşmelerdir bunlar özellikle derbiye özel de değil. Bizler de tesiste hocamızın yanında, oyuncu arkadaşlarımızın yanındayız. Fenerbahçe bu sene de ligin şampiyonlukta en büyük adayıdır. Futbolun içinde kazanma, kaybetme; mutlaka inişler, çıkışlar var. Mevcut puanımızın, yapımızın şampiyonluğa ulaşabilecek bir yapı olduğunu biliyoruz ve inandığımız doğrular arkasında bu yarışa devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Belözoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Mağlubiyetten sonra bunun bir 24 saati mutlaka olur, her oyuncuda her teknik adamda her taraftarda. Bence de böyle olmalı ama bizler işimizi sabah kalktığımızda ne kadar iyi giderse gitsin ya da beklemediğimiz şekilde kötü giderse gitsin planlamak zorunda olan insanlarız. Futbolun içinden geldik. Başarının da başarısızlığın da kendince yaşanılması gereken bir süreci var. O süreyi şu an geçtik. Artık önümüze bakmak zorundayız. Beşiktaş maçını kazanmış olsaydık da şu an başka bir mücadele olacaktı, kaybettik daha farklı bir mücadele olacak. O yüzden Fenerbahçe bu anlamda planlı, programlı, hocamızın -tabii ki burada ben bunu özellikle söylüyorum- Samandıra’da onun önderliğinde, onun liderliğinde yolumuza devam edeceğiz. Yapacak çok işimiz var. Bir şeyleri konuşmak için çok erken olduğuna dair cümlelerimiz geçmişte mevcut. 5-1 kazandığımız maçtan sonra hocamızın oyundan memnun olmadığına dair röportajları mevcut. O anlamda söylemem gereken şu: Bizler takımımızı daha iyiye nasıl taşırız onun derdindeyiz, başta hocamızla beraber. Motivasyon kaybı olmadan inşallah Denizli’ye gideceğiz. Bizden beklenenin farkında bir şekilde sahaya çıkacağız.”

 



0 yorum :

Yorum Gönder