30 Aralık 2020 Çarşamba

Koronavirüs, İngiltere Premier Lig takvimini daraltıyor

İngiltere Premier Lig'de bu hafta ikinci kez bir maç virüs engeline takıldı. Tottenham - Fulham maçının ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından menajerler lig yönetiminin tutumunu eleştirdi.

İngiltere'de artan virüs vakaları Premier Lig takvimini daraltıyor. Ada'da bu hafta ikinci kez maç ertelendi.

Fulham'da çıkan pozitif testlerin ardından, Londra ekibinin Tottenham ile oynayacağı maç ileri bir tarihe ertelendi.

Ancak bu karar Jose Mourinho'yu memnun etmedi.

Lig yönetiminin ertelemeyi maça 3,5 saat kala açıklamasını eleştiren Portekizli menajer, "Maçımız 18'de ancak hala oynayıp oynamayacağımızı bilmiyoruz. Premier Lig... Dünyanın en iyi ligi!" paylaşımı yaptı.

İngiliz hükümeti de seyircilerin sınırlamayla stadyumlara girebileceği şehirlerin sayısını azalttı. Yeni uygulamanın ardından Liverpool ve Everton da tribünlerine seyirci alamayacak.

Manchester City maçı ertelenen Everton'ın menajeri Carlo Ancelotti süreçten memnun değil.

İtalyan teknik adam, ligdeki ciddiyetsizliği eleştirerek, "Herkesin protokole uyduğunu söyleyemem. Herkes maske takmıyor ve fiziki mesafeye dikkat etmiyor. Bunlara uymak zorundayız. Ligin ertelenip ertelenmeyeceğine ben karar veremem. Ancak insanlar evlerindeyken televizyonlarında maç izlemeleri bence güzel bir şey." diye konuştu.

21-27 Aralık arasında yapılan testlerde 18 vakaya rastlanan İngiltere Premier League, sezon başından beri yapılan taramalarda en yüksek sayıya ulaştı.

0 yorum :

Yorum Gönder