18 Aralık 2020 Cuma

Sergio Perez, 2021'den itibaren Red Bull'da yarışacak

Meksikalı pilot Sergio Perez, gelecek sezon Red Bull-Honda Formula 1 Takımı'nda yarışacak. Gelecek yıl Aston Martin adını olacak olan Racing Point, Sergio Perez'i göndermiş gelecek yıl için Alman pilot Sebastian Vettel ile anlaşmıştı. Sergio Perez, Hollandalı pilot Max Verstappen ile takım arkadaşı olacak. Öte yandan Red Bull Racing pilotu Alex Albon ise yedek sürücü olarak takımda yoluna devam edecek.

Red Bull-Honda'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hollandalı sürücü Max Verstappen'in 2021 sezonundaki takım arkadaşı Sergio Perez olacak.

2019 sezonunun 13. ayağından itibaren Red Bull adına mücadele eden Alexander Albon ise test pilotu olarak takımın kadrosunda yer alacak.

2011'de başladığı F1 kariyerinde 10 kez podyuma çıkan Perez, tek birinciliğini bu sezon Sakhir Grand Prix'sinde elde etti.

30 yaşındaki Perez, son 7 yıldır yarıştığı ve 2021'de Aston Martin adını alacak Racing Point takımındaki koltuğunu Sebastian Vettel'e kaybetmişti.

Takım patronu Christian Horner, Alex Albon'un da 2022 aracını geliştirmeye odaklanarak test ve yedek sürücü olarak takımın önemli bir üyesi olmaya devam edeceğini fakat uzun araştırma ve analizlerin ardından 2021 için Max'in takım arkadaşı olarak Sergio Perez'i seçtiklerini söyledi. 

Sergio Perez ise şunları söyledi: "Red Bull Racing'e 2021'de onlarla yarışmama fırsat verdikleri için minnettarım. F1'e katıldığımdan beri en büyük hedefim şampiyonluk için savaşan bir takıma katılmaktı. Max ile birlikte Red Bull renkleriyle organizasyonun bir parçası olmak gurur verici."

"Önümüzdeki sezon tümüyle odaklı olacağımdan emin olabilirsiniz. Takım da ben de aynı kazanma zihniyetine sahibiz. İyi sonuçlar elde edip takımı şampiyonluğa taşımak için burada olduğumu biliyorum."

0 yorum :

Yorum Gönder