19 Mart 2021 Cuma

Milli güreşçilerden 3 madalya

Macaristan'da düzenlenen Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri'nde serbest milli güreşçilerden Süleyman Karadeniz ve Osman Göçen gümüş, Selahattin Kılıçsallayan ise bronz madalya elde etti.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenenTokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri’nde milliler 2 gümüş bir bronz madalya kazandı. Milli güreşçiler Süleyman Karadeniz ve Osman Göçen gümüş, Selahattin Kılıçsallayan ise bronz madalyanın sahibi oldu. Ülkemizi Serbest stil 97 kiloda temsil eden milli güreşçi Süleyman Karadeniz finalde karşılaştığı Belarus’tan Aliaksandr Hushtyn’a 4-3 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.
Serbest stil 86 kiloda mindere çıkan Osman Göçen finalde Belarus’tan Ali Shabanau’ya yenilerek ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Bu iki güreşçimiz finale kaldığı için Olimpiyat kotasını aldı.
Serbest stil 65 kiloda ise milli güreşçi Selahattin Kılıçsallayan bronz madalya maçında mindere çıktı. Moldova’dan rakibi Maxim Sacultan’ı 5-3 mağlup eden güreşçimiz üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

0 yorum :

Yorum Gönder