30 Haziran 2021 Çarşamba

A Milli Erkek Basketbol Takımımız Uruguay ile İkinci Kez Karşılaşacak

Kanada’nın Victoria kentinde gerçekleştirilen FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımımız, tarihinde ikinci kez Uruguay ile karşı karşıya gelecek.


Millilerimiz, 31 Temmuz 1936 tarihinde Uruguay ile ikili temas maçında Almanya'nın Berlin kentinde karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 45-9'luk skorla mağlup olmuştu.

B Grubu’nda yer alan Ay-yıldızlılarımız ile Uruguay arasında 30 Haziran Çarşamba günü Victoria Memorial Arena’da oynanacak müsabaka TSİ 05.30’da başlayacak.

A Erkek Milli Takımımız, bu maçın ardından B Grubu’ndaki ikinci maçında 30 Haziran Çarşamba günü TSİ 05.30’da Çekya ile karşılaşacak. 

Müsabakalar, NTV'den canlı yayımlanacak.

Uruguay Basketbol Milli Takımı, daha önce 7 kez Olimpiyat Oyunları’na katılırken iki kez madalya kazandı. Güney Amerika temsilcisi 1952 ve 1956 Olimpiyat Oyunları’nda bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Uruguay, FIBA Dünya Sıralaması’nda ise 45. sırada yer alıyor.

1930 yılından beri düzenlenen FIBA Güney Amerika Şampiyonası’nda Uruguay 11 kez altın madalyanın sahibi olurken, 13 kez gümüş, 12 kez de bronz madalya aldı. Güney Amerika ekibi 1930’dan bu yana katıldığı tüm Güney Amerika Şampiyonaları’nda ilk dört sırada yer alma başarısı gösterdi.

Uruguay Milli Takımı’nın başantrenörlüğünü ise Arjantinli Ruben Magnano yapıyor.

0 yorum :

Yorum Gönder