22 Mart 2022 Salı

Rus takımları, Euroleague ve Eurocup'tan resmen ihraç edildi

Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunan Rusya'ya spor dünyasının yaptırımları sürüyor. Rus basketbol kulüpleri, THY EuroLeague ve 7DAYS EuroCup'tan resmen ihraç edildi. Takımların oynadığı tüm maçlar ise geçersiz sayıldı.

EuroLeague organizasyonu yeni bir karara dek Rusya takımları için daha önce sezonun dondurulduğunu duyurmuştu.

Son açıklamayla, CSKA Moskova, Unics Kazan, Zenit St. Petersburg ve Lokomotiv Kuban, 2021-2022 THY Avrupa Ligi (THY EuroLeague) ve ULEB Avrupa Kupası (7DAYS EuroCup) sezonunun dışında bırakıldı.

Geçtiğimiz haftalarda  THY EuroLeague kulüplerinin yaptığı oylama sonucunda alınan karar doğrultusunda Rus takımları ile oynanan karşılaşmalar geçersiz sayılacak ve yeni puan tablosu bu doğrultuda şekillenecek.

Anadolu Efes 5. sıraya yükseldi, Fenerbahçe'nin yeri değişmedi

Alınan karar doğrultusunda THY EuroLeague'de oluşan yeni sıralamada Anadolu Efes, bir basamak yükselerek 5. sırada kendisine yer buldu. Fenerbahçe Beko ise 9 galibiyet 13 mağlubiyet ile 11. sıradaki yerini korudu.

Anadolu Efes, Rus takımlarına karşı oynadığı 6 karşılaşmadan 2 galibiyet 4 mağlubiyet elde etmiş, Fenerbahçe Beko ise şu ana kadar Rus takımlarıyla oynadığı 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmıştı.

0 yorum :

Yorum Gönder