30 Nisan 2022 Cumartesi

Gol düellosunda kazanan Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasındaki İstanbul derbisinde Medipol Başakşehir, deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti. Emre Belözoğlu'nun öğrencileri, bu galibiyetle Avrupa kupalarına katılma şansını artırdı.

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasnda deplasmanda ikinci yarının formda ekibi Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan ve gol düellosuna sahne olan müsabakada 3 puana ulaşan taraf 3-2'lik skorla Emre Belözoğlu'nun öğrencileri oldu.

Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Fredrik Gulbrandsen, 45. dakikada Trezeguet ve 52. dakikada penaltıdan Deniz Türüç kaydetti

Kasımpaşa'nın 43. dakikada Mamadou Fall ve 78. dakikada Jackson Muleka ile bulduğu goller müsabakadan puan almak için yeterli olmadı.

Ayrıca Medipol Başakşehir'in karşılaşmada Fredrik Gulbrandsen ile bulduğu 2 gol VAR kararlarıyla iptal edildi.

Bu sonucun ardından puanını 60'a çıkaran Başakşehir, 4. sıradaki yerini korudu ve Avrupa kupalarına katılma şansını artırdı.

Ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan ev sahibi Kasımpaşa ise 47 puanda kaldı.

İki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan karşılaşmayı da Medipol Başakşehir 2-1 kazanmıştı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Alper Ulusoy, İbrahim Bozbey, Cemil Tunç

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Donk, Brecka (Dk. 46 Umut Bozok), Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Fall (Dk. 90 Ahmet Emin Engin), Hajradinovic, Eysseric, Mabil (Dk. 46 Travnik), Muleka

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caiçara, Duarte (Dk. 77 Salih Uçan), Epureanu, Lima, Tolga Ciğerci, Mahmut Tekdemir, Deniz Türüç, Berkay Özcan (Dk. 90 Chadli), Trezeguet (Dk. 71 Serdar Gürler), Gulbrandsen (Dk. 90 Atabey Çiçek)

Goller: Dk. 28 Gulbrandsen, Dk. 45 Trezeguet, Dk. 52 Deniz Türüç (Penaltıdan) (Medipol Başakşehir), Dk. 43 Fall, Dk. 78 Muleka (Kasımpaşa)

Sarı kartlar: Dk. 13 Tolga Ciğerci, Dk. 90+1 Deniz Türüç (Medipol Başakşehir)

0 yorum :

Yorum Gönder