24 Nisan 2022 Pazar

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da çiftlerde şampiyon Bouzkova-Tormo çifti

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul Kadınlar Tenis Turnuvası çiftler finalinde Marie Bouzkova-Sara Sorribes Tormo ikilisi, Natela Dzalamidze-Kamilla Rakhimova ikilisi ekibini yenerek şampiyon oldu.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) İstanbul Tenis Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonun çiftler finalinde Natela Dzalamidze-Kamilla Rakhimovaikilisi ile Marie Bouzkova-Sara Sorribes Tormo karşılaştı. Bouzkova-Tormo ikilisi, 6-3, 6-4'lük setler sonrasında maçı 2-0 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

İlk sette her iki ekip de erken bölümde servis kırınca set sonuna dengeli bir şekilde gelindi. 4-3’te çok iyi bir return oyunu oynayan Bouzkova/Sorribes Tormo, yeniden break avantajını eline geçirerek ilk sete 6-3’le nokta koydu.

İkinci sette ise ilk beş oyunda dört kez servis kırıldı. Korttaki iyi uyumlarıyla hafta boyunca başarılı bir performans sergileyen Bouzkova/Sorribes Tormo son bölümde yine kontrolü eline aldı ve 6-4’le karşılaşmayı noktaladı.

25 yaşındaki Sara Sorribes Tormo ile Çek raket Marie Bouzkova kariyerlerinin üçüncü WTA çiftler zaferini elde ederken, birlikte ilk kez kupa kaldırdı.

Şampiyon olan çifte, kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş verdi.

Törende konuşan Bouzkova, "Bu atmosferde oynamak çok güzel. Bizi izlemeye geldiğiniz için teşekkürler." dedi.

Tormo ise organizatörlere ve seyircilere teşekkür etti.

0 yorum :

Yorum Gönder