30 Mayıs 2022 Pazartesi

Şimdi neredeler? Zico

Fenerbahçe'yi 100. yılında Süper Lig'de şampiyon yapan ve sarı lacivertli takımla Devler Ligi'nde çeyrek finale çıkan 69 yaşındaki Brezilyalı futbol efsanesi Zico şu anda nerede, ne yapıyor?

1980'lerde dünya futbolunun en büyük yıldızlarından biri olan Zico, kariyeri boyunca yalnızca  Flamengo, Udinese ve Kashima Antlers'te oynadı. Futbolu bıraktığı Antlers'te teknik direktörlük kariyerine başlayan Zico'nun yolu, Japonya milli takımını da çalıştırdıktan sonra Türkiye düştü.

2006-2008 yılları arasında Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak görev yapan Zico, sarı lacivertli kulübü 100. yılında Süper Lig'de mutlu sona ulaştırdı. Brezilyalı efsane ayrıca Fenerbahçe ile son yılında Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Zico; Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra birçok farklı ülkede kulüp ve milli takım çalıştırdı ancak Brezilyalı efsane teknik direktör olarak kariyerinin en parlak günlerini Türkiye'de geçirdi. 

69 yaşındaki Zico şu anda futbolu bıraktığı ve bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Japonya 1. Lig ekibi Kashima Antlers'te kulüp danışmanı olarak görev yapıyor.


Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder