23 Şubat 2023 Perşembe

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçları tamamlandı! İşte toplu sonuçlar...

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ilk maçları bu akşam oynanan iki karşılaşma ile sona erdi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının son 16 turu ilk maçları tamamlandı.

Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük'ün yönettiği maçta Alman ekibi RB Leipzig ile İngiliz temsilcisi Manchester City karşı karşıya geldi.

Manchester City, 27. dakikada Riyad Mahrez'in attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi takım, 70. dakikada Josko Gvardiol ile beraberliği yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Gecenin diğer maçında İtalya'nın Inter takımı, sahasında Portekiz ekibi Porto'yu ağırladı.

Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı ev sahibi ekip Romelu Lukaku'nun 86. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Portolu Otavio, 78. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu maçların rövanşları 14 Mart Salı günü oynanacak.

DÜNÜN MAÇLARI:

Organizasyonda dün oynanan maçlarda Real Madrid, Liverpool'u 5-2 mağlup ederken Napoli, Eintracht Frankfurt'u deplasmanda 2-0'la geçti.

Turnuvada geçen yıl final oynayan Liverpool ile Real Madrid'in Anfield Road Stadı'ndaki mücadelesine şık goller ve kaleci hataları damgasını vurdu.

Maçın hemen başında Uruguaylı yıldızı Darwin Nunez'in topukla attığı golle öne geçen Liverpool, takım arkadaşının geri pasını uzaklaştırmak isteyen Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois'nın hatasını iyi değerlendiren Muhammed Salah ile 14. dakikada skoru 2-0 yaptı.

Real Madrid, 21. dakikada Brezilyalı yıldızı Vinicius Junior'ın ceza alanı sol çaprazından yaptığı şık vuruşla farkı bire indirdi. 36. dakikada kaleci Alisson'un uzaklaştırmak istediği top, pres yapan Vinicius Junior'a çarparak ağlarla buluştu ve ilk yarı 2-2 berabere sona erdi.

Carlo Ancelotti'nin öğrencileri, ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada sol taraftan Luka Modric'in kullandığı serbest atışta ceza alanında kendini unutturan Militao, kafa vuruşuyla topu filelere göndererek takımını 2-0 geriden 3-2 üstünlüğe getiren golü attı.

55 ve 67. dakikalarda sahneye çıkan Karim Benzema, maçın skorunu belirleyen golleri kaydetti ve Real Madrid sahadan 5-2 galip ayrıldı.

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, 42 golle takımının Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcusu olarak tarihe geçti.

Liverpool, tarihinde ilk kez sahasındaki bir Avrupa kupası maçında kalesinde 5 gol gördü.

Napoli, rövanş için avantaj elde etti

İtalyan temsilcisi Napoli, deplasmanda karşılaştığı Alman ekibi Eintracht Frankfurt'u 2-0 yendi.

Napoli'ye galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Victor Osimhen ve 65. dakikada Giovanni Di Lorenzo attı.

Napolili Khvicha Kvaratskhelia, 36. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Ev sahibi ekipte Randal Kolo, 58. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu maçların rövanşları 15 Mart Çarşamba günü oynanacak.

Öte yandan karşılaşmalardan önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili ve Suriye'yi etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

GEÇEN HAFTANIN MAÇLARI

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu, Paris Saint-Germain - Bayern Münih ve Milan - Tottenham maçlarıyla başladı.

İlk yarısı 0-0 biten maçta Bayern Münih deplasmanda Paris Saint-Germain’i Kingsley Coman’ın 53’üncü dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Bayern Münih’te Benjamin Pavard, 90+2. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

PSG formasıyla 16 yaş 343 günlükken sahaya çıkan Fransız futbolcu Warren Zaire-Emery, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turu maçlarına ilk 11’de başlayan en genç oyuncu oldu.

San Siro’daki mücadelede ise Brahim Diaz’ın 7’nci dakikada kaydettiği gol Milan’a 1-0lık galibiyeti getirdi.

Bu iki eşleşmede çeyrek finale kalan takımlar, 8 Mart’ta oynanacak rövanş maçlarıyla belirlenecek.

Borussia Dortmund, Chelsea'yi, Benfica ise Club Brugge'yi yendi

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasında son 16 turuna iki maçla devam edildi.

Almanya'nın Borussia Dortmund takımı, Signal Iduna Park'ta ağırladığı İngiltere ekibi Chelsea'yi 63. dakikada Karim Adeyemi'nin attığı golle 1-0 mağlup etti.

Günün diğer maçında Portekiz temsilcisi Benfica, Jan Breydel Stadı'nda konuk olduğu Belçika ekibi Club Brugge'yi 51. dakikada penaltıdan Joao Mario ve 88. dakikada David Neres'in kaydettiği gollerle 2-0'lık skorla geçti.

Türkçe ve Arapça “Yanınızdayız” pankartı

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Paris Saint-Germain-Bayern Münih ve Milan-Tottenham maçları öncesi Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi için saygı duruşunda bulunuldu. Futbolcuların sahaya çıkışı esnasında ve saygı duruşunda Türkçe ve Arapça “Yanınızdayız” pankartı açıldı. Tribünlerde ise Türkiye ve Suriye bayrağı açılarak destek verildi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunun ilk maçları 14-15 ile 21-22 Şubat, rövanşları ise 7-8 ile 14-15 Mart 2023 tarihlerinde oynanacak. Son 16 turundaki tüm maçlar TSİ 23.00'te başlayacak.

İstanbul'un ev sahipliğindeki final maçı, 10 Haziran 2023'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Son 16 turu ilk maçların sonuçları şu şekilde:

14 Şubat Salı:
Milan (İtalya) - Tottenham (İngiltere): 1-0
PSG (Fransa) - Bayern Münih (Almanya): 0-1

15 Şubat Çarşamba:
Club Brugge (Belçika) - Benfica (Portekiz): 0-2
Borussia Dortmund (Almanya) - Chelsea (İngiltere): 1-0

21 Şubat Salı:
Liverpool (İngiltere) - Real Madrid (İspanya): 2-5
Eintracht Frankfurt (Almanya) - Napoli (İtalya): 0-2

22 Şubat Çarşamba:
RB Leipzig (Almanya) - Manchester City (İngiltere) 1-1
Inter (İtalya) - Porto (Portekiz) 1-0

 


0 yorum :

Yorum Gönder