23 Temmuz 2023 Pazar

Cedric Bakambu resmen Galatasaray'da

Galatasaray, Demokratik Kongolu golcü futbolcu Cedric Bakambu ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı takımdan yapılan açıklama şöyle:

"Galatasaray Sportif A.Ş. profesyonel futbolcu Cédric Bakambu’nun transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşma sağlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

11 Nisan 1991’de Paris’te doğan Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı futbolcu, Sochaux altyapısında yetişti. İlk A takım tecrübesini de gençlik kulübünde yaşayan Bakambu, ilk yurtdışı tecrübesini Türkiye’ye gelerek yaşadı. 

Bursaspor 2014-15 sezonu başında Bakambu’yu transfer etti. Bursaspor’da etkili bir futbol ortaya koyan başarılı santrfor yeşil beyazlı ekipte 40 maçta 21 kez fileleri sarstı. Oynadığı tek sezonda Türkiye Kupası’nda 8 golle gol kralı oldu. La Liga’ya flaş bir transfer gerçekleştirerek 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Villarreal’in yolunu tuttu. 

İspanyol ekibinin 3.5 sezon formasını terleten 32 yaşındaki forvet, 105 maçta 47 gol kaydederek Villarreal’de göz alıcı bir performans sergiledi. Bu dikkat çekici istatistiğin ardından Bakambu, Çine’e sansasyonel bir bedelle 40 milyon Euro karşılığında BJ Guoan’a gitti. 

Yeni takımında 87 maçta 58 gol ve 21 asistlik performansıyla iyi formunu sürdüren Bakambu, sırasıyla Marsilya, Olympiakos’ta oynadı. Olympiakos’ta oynadığı sene 18 golle ligin gol kralı oldu. 

Fransa Milli Takımı’nın U18, U19 ve U20 takımlarında oynayan 1.82m’lik santrfor, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’nı seçti ve milli formayla 42 maçta 15 gol kaydetti.   

Cédric Bakambu’ya Galatasaray formasıyla üstün başarılar diliyoruz. "

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, ayrıca Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) da yer alan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Profesyonel futbolcu Cedric Bakambu ve kulübü Al-Nasr SC Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun eski kulübüne net 700 bin avro tutarında transfer ücreti ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak iki sezon için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, her bir sezon için futbolcuya net 1 milyon 500 bin avro sezonluk ücret ödenecektir."

“Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum”

Cedric Bakambu, Galatasaray’a transferini tamamlayan sözleşmeye imza attıktan sonra Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’a transferinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Cedric Bakambu, şu ifadeleri kullandı:

“Burada olduğum için çok mutluyum. Son haftalar benim için zordu ama artık Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray'dayım. Türkiye'ye tekrar gelip, oynamak hayaldi. 7-8 yıl önce burada oynuyordum. Şimdi tekrar lige geri döndüm. Yeni formamla sahada işimi yapacağım.

Sosyal medyadan birçok mesaj aldım. Taraftarımızı mutlu etmeliyiz. Onlar bu takıma inanıyor. Ben de kendime inanıyorum. Umarım harika bir sezon olur.”

0 yorum :

Yorum Gönder