26 Temmuz 2023 Çarşamba

Fenerbahçe Alagöz Holding'de 7 ayrılık, 10 transfer açıklandı

Fenerbahçe Alagöz Holding sezon öncesinde 7 ayrılık, 10 transferi açıkladı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Euroleague'in son şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding yeni sezon hazırlıkları kapsamında kadroda değişikliklere gitti. Sarı lacivertlilerde 1 yardımcı antrenör, 6 oyuncu ile yollar ayrıldı.

Geçen sezon Kadınlar Euroleague şampiyonluğu yaşayan kadrodan yardımcı antrenör Alper Koç, oyunculardan Manolya Kurtulmuş, Gizem Başaran, Mina Djordjevic, Ivana Raca, Alina Iagupova ve Courtney Vandersloot ile yollar ayrıldı.

Sarı lacivertliler iç transferde Alperi Onar, Merve Aydın, Kayla McBride ve Emma Meesseman ile sözleşme yenilerken, 6 oyuncuyu kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Tilbe Şenyürek, Sevgi Uzun, Yvonne Anderson, Nikolina Milic, Natasha Howard ve Mariha Lekovic'i transfer etti.

Konu ile sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Geride bıraktığımız sezonu Avrupa ve Lig Şampiyonluğu ile tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın yeni sezon yapılanması devam ediyor.

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, yeni sezon yapılanması kapsamında iç transferde başarılı oyuncularımız Alperi Onar, Merve Aydın, Kayla McBride ve Emma Meesseman ile 1’er yıllık yeni sözleşme konusunda anlaşmaya vardı.

Yeni sezon hedefleri doğrultusunda kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren takımımız önemli oyuncuları kadrosuna kattı.

2019-21 yılları arasında da formamızı terleten oyun kurucu Sevgi Uzun ile 1, 2017-19 yılları arasında formamızı giyen forvet Tilbe Şenyürek ile 2, geçtiğimiz sezon EuroLeague Women’da normal sezonun en iyi 5’inde yer alan Amerikan asıllı Sırp oyun kurucu Yvonne Anderson ile 1, WNBA’de Minnesota Lynx forması giyen Bosna Hersek asıllı Sırp pivot Nikolina Milic ile 1, 2022-23 sezonunun ilk bölümünde formamızı başarıyla terleten Amerikalı uzun oyuncu Natasha Howard ile 1, Avrupa Basketbolu’nun genç yeteneği, Karadağlı oyun kurucu Marija Lekovic ile 3 yıllık anlaşmaya varılmıştır. 

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızda kadro yapılanması ve transfer çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki dönemde konu ile ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır."

0 yorum :

Yorum Gönder