3 Kasım 2023 Cuma

Mainz 05, Filistin'e destek veren El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) Mainz 05, daha önce Filistin'e destek verdiğini açıklayan Anwar El Ghazi'nin sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

İsrail ile Hamas arasındaki arasındaki çatışmalar sürerken, Almanya Bundesliga ekibi Mainz 05, Hollandalı sağ kanat oyuncusu Anwar El Ghazi’nin Gazze ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Bundesliga sonuncusu Mainz 05, 28 yaşındaki kanat oyuncusu Anwar El Ghazi ile ilgili kararını verdi.

Daha önce Filistin'e destek verdiğini duyuran Anwar El Ghazi ile vedalaşıldı.

Mainz, Anwar El Ghazi'nin sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada El Ghazi'nin sosyal medya açıklamaları ve paylaşımları sebebiyle böyle bir karar alındığı vurgulandı.

Filistin'e destek veren ilk paylaşımının ardından futbolcuyu kadro dışı bırakan kulüp yönetimi, yapılan görüşmeler sonrasında Anwar El Ghazi'nin affedildiğini duyurmuştu.

Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından geçen ay transfer edilen Fas asıllı Hollandalı futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ile Filistin arasındaki güç dengesizliğinden bahsederek, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak." ifadelerini kullanmış ve paylaşımını bir süre sonra silmişti.

Hollanda Milli Takımı'nda 2 maçta forma giyen 28 yaşındaki El Ghazi, bu sezon Mainz 05'te 3 maçta sonradan oyuna dahil olmuştu.

0 yorum :

Yorum Gönder