13 Mayıs 2024 Pazartesi

Alexia Carutasu yeniden Galatasaray Daikin’de

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, VakıfBank'tan ayrılan Alexia Carutasu ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. 

Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Yeni sezon transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, eski oyuncularımızdan Alexia Carutasu ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

Profesyonel voleybol kariyerine Romanya ekibi CSM Bucharest’te başlayan 2003 doğumlu genç oyuncu, Romanya Milli Takımı ile mücadele ettiği U17 Balkan Şampiyonası’nda en iyi pasör çaprazı seçilmişti.

Ülkemizde ilk olarak Yeşilyurt takımında forma giyen Alexia, Yeşilyurt’un CEV Challenge Kupası’nı kazanmasında önemli bir rol oynayarak MVP ödülünün de sahibi olmuştu.

Alexia, 2021/2022 sezonunda ise kiralık olarak Galatasaray forması giydi.

2022/2023 ve 2023/2024 sezonlarında VakıfBank kadrosunda yer alan oyuncu, burada 2022-2023 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Türk oyuncu statüsünde oynamaya hak kazanan oyuncu Türk Milli Takımı’nda mücadele giyecek.

Alexia’ya yuvasına yeniden hoş geldin der, sarı kırmızılı forma altında başarılar dileriz."

İmza töreni, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara’nın katılımıyla Taçspor Tesisleri’nde gerçekleşti.

Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara ve Alexia Carutasu, imza töreninin ardından Galatasaray Televizyonu Youtube kanalına açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, şu ifadeleri kullandı:

“Alexia’yı aramızda görmekten dolayı çok memnunuz. Çok istedik, kendisi de çok dirayetli duruş sergiledi. VakıfBank’a da teşekkür ederiz. Yaptığımız anlaşmayla güzel bir transfere imza attık. Kendisi uzun seneler Galatasaray’a ve Türk milli takımına hizmet edecek. Sportif performans ve karakter olarak gençlere örnek olacak bir şahsiyet. Kendisine tekrar hayırlı olsun diyorum. Önümüzdeki sene gittikçe güçlenen bir takımımız var. Kendisi bu güce daha da güç katacak.”

Alexia Carutasu ise şunları söyledi:

“Geri dönmek gerçekten harika bir duygu. Kulübün yeniden bir parçası olmak onur verici. Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum. Taraftarımızdan da desteklerinin devamını bekliyorum. Her zamanki gibi heyecanım da yüksek. Çok mutluyum. İlkin benim yakın arkadaşım. O da Galatasaray’ın bir değeri. Gelmeden önce onunla konuştuk, umuyorum takım olarak harika bir sezon geçireceğiz.”

0 yorum :

Yorum Gönder