20 Aralık 2016 Salı

Genç Erkek Milliler Hırvatistan’ı Mağlup Etti

Genç Erkek Milli Takımımız, klasman mücadelesinde karşılaştığı Hırvatistan’ı 71-69'luk skorla mağlup etti.

Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenen U18 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Genç Erkek Milli Takımımız, klasman mücadelesinde karşılaştığı Hırvatistan’ı 71-69'luk skorla mağlup etti. Millilerimiz, turnuvada 21 Aralık Çarşamba günü 9.'luk-12.lik mücadelesinde Sırbistan - İsrail maçının galibiyle karşılaşacak.

Atatürk Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım da takip etti.

Oyuna hızlı başlayan ve 6.dakikayı Ömer’in basketiyle 19-14 önde geçen Ay Yıldızlılarımız, savunmadaki gayreti ve hücumlardaki iyi organizasyonuyla da ilk çeyrek sonunda durumu 30-15 yaptı. İkinci periyotta savunmadaki konsantrasyonunu sürdüren millilerimiz, rakibine kolay sayı şansı vermeyerek devre sonunda soyunma odasına 15 sayı farkla 44-27 üstün gitti.

Üçüncü periyotta oyunun temposu düşerken, iki takımda boyalı alana indirerek hücum etti. Millilerimiz, Ahmet Duran ve Berke Atar’ın sayılarıyla etkili oldu ve son 10 dakikalık bölüme de 57-49 önde girerek üstünlüğünü korudu. Mücadelenin final periyotu büyük bir çekişmeyen sahne olurken, Cizmic’in üç sayılık basketiyle Hırvatistan 35.dakikada 63-62 öne geçti. Kalan bölümde Yiğitcan Saybir ile pota altında etkili olan Genç Erkek Milli Takımımız, maçtan da 71-69 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız

0 yorum :

Yorum Gönder