16 Ocak 2018 Salı

Havaların Soğumasıyla Kaybedilen Spor Motivasyonunu Yeniden Kazanmanın 5 Yolu

Havaların Soğumasıyla Kaybedilen Spor Motivasyonunu Yeniden Kazanmanın 5 Yolu

Dışarıda pırıl pırıl bir bahar ya da yaz havası varken spor yapmak elbette çok kolay. Böylesi güzel havalarda bisiklete binebilir, akşam serinliğinde uzun yürüyüşlere çıkabilir, parklardaki spor aletleri ile çalışabilir ya da masmavi sulara kendinizi atarak yüzebilirsiniz. Peki ama form tutmak için baharı mı beklemek gerekir? Elbette hayır. İşte kış aylarında kaybedilen spor motivasyonunu yeniden kazanmanın 5 yolu:
1- Kış aylarında bedeninizin tazelelenmesine izin verin
kisin-yoga
Bütün yıl boyunca yorduğunuz, yıprattığınız vücudunuzun kendini şarj edebilmesi için en güzel zaman kış aylarıdır. Bu dönemde zor ve yorucu sporlar yerine daha soft dallara yönelebilirsiniz. İç mekanlarda yapılan spor dalları kış için mükemmel seçimlerdir. Mesela yoga ile hem fiziksel hem de ruhsal dengelerinizi koruyabilir ya da pilates çalışarak yaza daha fit ve formda girmeyi hedefleyebilirsiniz. Kapalı salonlarda spor aletleri ile çalışarak kendinize meydan okuyabilir, fiziksel kondisyonunuzu korumak için ağırlık çalışmalarına katılabilirsiniz. Kışın kendinize yapacağınız bu yatırımın meyvelerini yaz aylarında yemenin ne kadar keyifli olacağını düşünün!
2- Yeni spor malzemeleri ile yenilenin
yeni-kiyafet erkek-yeni-kiyafet

Kışın kasvetli günlerinde spor motivasyonu sağlamak için kendinize yeni spor malzemeleri satın alabilirsiniz. Örneğin baharı anımsatan desenli taytlar, parlak renklerde atlet ve t-shirtler ya da yepyeni spor ayakkabılar ile spor saatlerinizi daha keyifli ve konforlu kılabilirsiniz. Kış için özel tasarlanmış spor ayakkabılardan seçtiğinizde, en ıslak ve yağışlı zamanlarda bile yürümek ya da koşmak size keyifli gelecektir. Spor yaparken kullandığınız giysileri ve aksesuarları yenileyerek şıklık ve konforu bir araya getirebilir, kendinize küçük ödüller vererek daha kolay motive olabilirsiniz. Tazelenmek ve yenilenmek her zaman insana enerji getirir. Hatta spor yaparken sürekli dinlediğiniz ve artık sıkıcı hale gelen müzik listesini değiştirmek bile size tahmininizden daha fazla motivasyon sağlayabilir. Deneyin ve farkı görün.
3- Kışın birlikte spor yapacağınız bir arkadaş bulun
kisin-kosu
Kış aylarında tek başına egzersiz yapmaktan sıkılıyorsanız, bu durumu daha eğlenceli hale getirmek için kendinize bir spor arkadaşı edinmeyi deneyebilirsiniz. Seçeceğiniz arkadaşınız enerjik, spor yapmaktan asla üşenmeyen biri olursa yağmura, soğuğa ve kara rağmen neşe içinde birlikte spora gidebilir, aradaki küçük molalarda yaptığınız yorumlarla spor aktivitesini daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz. Hatta ailece spor yapmak da harika bir fikir olabilir.
4- Yeni bir spor dalı deneyin
Mevsimine uygun yeni spor dalları deneyerek kış aylarını değerlendirmek oldukça verimli sonuçlar getirebilir. Örneğin, yazın koşuyor muydunuz, kışın salon sporlarını tercih edin. Yazın bisiklete mi biniyordunuz? Kışın body building yapmayı deneyin. Yeni spor dalları denemek, rutinden sıkılanlar için etkili bir yöntemdir. İlgi duyduğunuz spor dalını belirleyip o dalla ilgili bir kursa kaydolarak yılın soğuk zamanlarını ısıtmak da sizin elinizde!
dans
Keyiflendirecek zumba gibi dans derslerine katılarak sporu eğlenceli hale getirmek mümkün. İhtiyacınız olan şey sadece biraz cesaret ve başarabileceğinize inanmak!
5- Kendinize kişisel hedefler belirleyin
Geçen yaz fazla kilolarınızı pareoların altında gizlemek zorunda kaldıysanız ya da kendinizden memnun kalmadıysanız; önlemlerinizi kış aylarında almaya başlayabilirsiniz. Kendinize hedefler belirleyin. Örneğin 3 kilo vermek, yirmi beş metre havuzu birkaç saniye daha kısa zamanda yüzmek gibi mantıklı hedefler belirlemek, kaybettiğiniz motivasyonu geri getirebilir. Bu hedeflere ulaşmak için zorlanacağınız spor aletleri ile çalışmak ya da kendinizi sıkmak zorunda değilsiniz. Unutmayın, spor sadece zorunluluk değil, aynı zamanda keyifli vakit geçirmek demektir. Severek yaptığınız spor size başarıyı da getirir.
blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder