17 Ocak 2018 Çarşamba

Spor Salonuna Gitmeye Vaktiniz Yoksa Evde Kendi Fitness Salonunuzu Kurun

 

 Spor Salonuna Gitmeye Vaktiniz Yoksa Evde Kendi Fitness Salonunuzu Kurun

Arkadaşlarınızın üye oldukları spor salonlarında adeta size nispet yaparcasına çektirip, sosyal medyada paylaştıkları fotoğrafların bildirimleri, en kritik projelerle çalıştığınız esnada telefonunuza geliyor olabilir. Bunun üzerine “Keşke işten erken çıkıp, ben de spor salonuna gidebilsem!” diye hayıflanıyor olmanız da mümkün. Kendinizi, vakitsizlikten şikayet edenlerden biri olarak görüyorsanız ve bu monoton yaşantınıza spor yaparak renk katmak istiyorsanız, evinizi spor salonuna dönüştürme fikrini bir masaya yatırmalısınız.
Siz Fitness Salonuna Gidemiyorsanız Fitness Salonu Evinize Gelsin
Çalışma koşullarının değişkenliği, işten çıkış saatleri ve trafikte geçirilen uzun süreler, sizi spordan uzaklaştırmasın. Eğer evinizin hemen altında bir Fitness salonu yoksa içinizdeki Annie Thorisdottir’e ve Rich Froning’e kulak verin, evinizi ufak ufak Fitness salonuna dönüştürmeye başlayın. Hedefinizi iyi belirleyin ve bu doğrultuda ihtiyaç duyacağınız Fitness aletleri ve Fitness malzemeleri edinin. Unutmayın, profesyonel sporcuların birçoğu da kendi evlerinin belirli alanlarını spor salonuna dönüştürerek antrenman yapıyorlar ve büyük yarışmalarda başarılar elde edebiliyorlar.

Gün boyunca oturarak çalışıyorsanız, bacak kaslarınız ufak ufak güçsüzleşmeye başlamış demektir. Bunun en önemli göstergeleri, yokuş çıkmakta zorlanmanız, uzun yürüyüşler yapamamanız ve bahse konu aktivitelerden sonra bacak kaslarınızda ağrılar hissetmenizdir. Bu noktada evinize koşu bandı, eliptik bisiklet ya da kondisyon bisikleti alabilirsiniz. İşe gitmeden önce ya da iş çıkışında belirlediğiniz sürelerle bu Fitness aletlerini kullanarak, bacak kaslarınız başta olmak üzere birçok kas grubunuzu harekete geçirebilirsiniz. Yakacağınız ekstra kaloriler sayesinde, gün içerisinde tükettiğiniz gıdalardan gelen fazla enerjiyi de yağa dönüşmeden ortadan kaldırabilirsiniz. Zorluk seviyesi ayarlanabilen aletlerle çalışma temponuzu her geçen gün arttırabilir, daha fit bir görünüm elde ederken, kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz.
Hayalinizdeki Fit Vücuda Fitness Malzemeleri Aracılığıyla Ulaşın
Spor geçmişiniz varsa ve kondisyon bisikleti gibi Fitness aletlerine zaten sahipseniz, vücudunuzu biraz şaşırtacak antrenmanlara başlamanız yararlı olabilir. Parke zeminli evinizde ip atlamak, başta kulağa sıkıcı ve yararsız gibi gelse de ip atlamaya başladıktan birkaç dakika sonra nefes nefese kalıp, bir an önce mola vermek isteyeceksiniz. Zira ip atlama esnasında çok sayıda kas grubunuz çalışırken akciğerlerinizi de gelişim kaydeder. Tüm bunlara ek olarak ciddi miktarda kalori yakımı da yine ip atlamayla mümkün olur. Evinizdeki alan kısıtlıysa ve temel düzeyde egzersizlerin sizin için yeterli olacağını düşünüyorsanız, stepper türü Fitness malzemelerine yönelebilirsiniz. Bacaklarınızı merdiven çıkma etkisiyle güçlü tutarken, kol ve omuz kaslarınızı çalıştırmanıza da yardımcı olabilecek stepper çeşitleri, hareketsiz geçen bir günün ardından kaslarınıza ilaç gibi gelecektir.
Gelelim kaslarını güçlendirmeyi ve kas kütlesini evdeyken arttırmayı hedefleyenlere. Tercih edebileceğiniz birçok ağırlık çeşidi, dambıl seti ve farklı çalışma şekillerine uygun barlar mevcut. Kendi gücünüzü zaten biliyorsunuzdur ve bu doğrultuda, gereksinimlerinizi karşılayacak ağırlıkları edinerek evinizin daha kapsamlı bir Fitness salonuna dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Niyetiniz daha ciddiyse ve tam anlamıyla bir spor salonu ortamı oluşturmak istiyorsanız; bacak, göğüs, sırt, omuz gibi bölgelerinizi çalıştırmanıza imkân tanıyan kas geliştirme istasyonlarından alabilirsiniz. Hâlihazırda boş duran bir odanız varsa ve bu alanı, tamamen spora ayırmayı düşünüyorsanız, mekik ve ağırlık sehpalarına da göz atabilirsiniz.

Fitness aletleri ve malzemeleriyle iş hayatınızın size dayattığı hareketsizliğe veda etmeniz çok kolay. Bunun için atacağınız ilk ve en önemli adım, tüm bu ürünleri cazip koşullarla sunan Decathlon’un mağazalarından veya internet sitesinden, dilediklerinizi edinmek. Sonrasında, kendinize uygun bir antrenman programı hazırlayıp, Fitness salonuna dönüştürdüğünüz evinizde gönlünüzce egzersiz yapabilirsiniz.
blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder