21 Şubat 2018 Çarşamba

Bel ve Sırt Ağrılarına İyi Gelecek Yoga Pozisyonları


Yoğun stres, hızlı iş yaşamı, masa başı çalışmalar ve rahatsız uykular… Bütün bu durumlar sırt ve bel ağrılarınızı had safhaya mı çıkarıyor? Peki bu bitmeyen sırt ağrısı nasıl geçer? Bu sorunun yanıtını hala bulamadıysanız üzülmeyin, çünkü bir çare var: Yoga.

Yoga uzak doğuda temellenmiş ve yüzlerce yıldır insanların çeşitli dertlerine derman olmuş bir felsefenin adı aslında. Yoga sporu yalnızca beden ile değil aynı zamanda ruh ile yapılan bir etkinlik. Bu nedenle aynı anda hem vücut gelişimini hem de kişisel huzuru destekleyen ve son derece önemli etkileri olan bir mottolar bütünü. Farklı yoga pozisyonları ile bel ve sırt ağrılarına kısa sürede elveda diyebilirsiniz.
Yoga İle Bel ve Sırt Ağrılarını Bitirin!

Yoga; kasların esnemesi ve güçlenmesini sağlayan pek çok farklı pozisyon içeriyor. Sıradan egzersizlerin, hatta profesyonel diğer sporların bile çalıştıramadığı ince kasları yoga ile çalıştırmak mümkün hale geliyor. Bu da vücudunuzun direncini arttırarak ağrılara daha dayanıklı hale gelmesine yardımcı oluyor. Doğru bölgeyi çalıştırarak ve doğru teknikler kullanılarak yapılan yoga sayesinde siz de son derece güçlü ve sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz. Hangi poz ile bel ağrısı nasıl geçer, diye merak ediyorsanız en bilinen yoga pozisyonları arasından birkaçına göz atmanız yeterli olacaktır.
Doğadan Örnek Alınan Pozisyonlar
Yoga, köklü felsefesi ile bütün dünyada en revaçta olan uzak doğu sporlarından biri. Bu felsefenin kaynağı da elbette doğa ana. Yoga, sırt ve bel ağrısına iyi gelen hareketleri arasında en etkilileri için hayvanların doğal olarak gerçekleştirdikleri içgüdüsel davranışlarından ilham alıyor.
Kedi – İnek İle Omurganızı Esnetin!
Bel ağrısına gelen yoga pozlarından ilki, Kedi-inek olarak adlandırılan hareket. Bu hareketin en temel amacı omurganın baştan sona kadar ısıtılması, gevşetilmesi ve esnetilmesi. Kedi için omurga hafifçe yuvarlanırken bir sonra poz olan inekte sırt içeriye doğru çekiliyor. Böylece omurlar arasında bir gevşeme hissetmek mümkün hale geliyor. Eller yerde, diz kapakları üzerinde dört ayak pozisyonunda durarak gerçekleştirilen bu yoga pozu sırt ve bel ağrıları için bire bir.
Aşağı Bakan Köpek İle Kaslarınızı Açın!

Sırt ağrılarını azaltmak hatta tamamen dindirmek için uygulanabilecek bir diğer poz ise yoganın en meşhur hareketlerinden biri olan aşağı bakan köpek. Yine eller üzerinde ayak tabanları paralel ve yere tam basacak şekilde durulurken kalçanın havaya kaldırılması ve bu yolla sırt kaslarının açılmasını sağlayan bu hareket beldeki yoğunluk hissini kısa sürede ortadan kaldırıyor.
Kobra Pozu İle Gevşeyin!

Kobra pozu yüzüstü yere yatılarak yapılan ve özellikle sırt ve omuz kaslarına iyi gelen bir yoga pozu. Belinize yüklenmemek bu pozun en önemli püf noktası. Kobra için yüzüstü pozisyonda eller göğüs hizasında yere koyuluyor ve onlardan güç alarak baş yavaşça yukarıya kaldırılıyor. Bu hareket sayesinde omurga, sırt kasları, bel ve omuzlar gerilip gevşeyerek ağrıların yok olmasına ve vücudun rahatlamasına imkân sağlanıyor. Ayrıca bütün yoga pozlarında olduğu gibi ruhsal gerginlikten de eser kalmıyor.
Ayaklarınız ve Ellerinizle Kök Salın!
Bel ve sırt ağrılarının giderilmesine yardımcı olan pozisyonların en önemli yanı ağırlığın el ve ayaklarda bulunuyor olması. Ağırlığın bel ve diz gibi eklemlere değil de el ve ayaklara verilmesiyle vücuttaki kasların serbest kalmasını sağlayan yoga, esneme yolu ile ağrıların önüne geçmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda yeterli tekrar sağlandığında çalışan tüm kaslar eskisinden çok daha güçlü hale geldiğinden yorulma oranı da bir o kadar düşüyor.
Bütün bunlara ek olarak; bel ve sırt ağrılarınız için yoga pozlarını denemeye karar verdiyseniz, egzersizin temel prensiplerine hakim olmanız gerektiğini unutmayın!

blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder