21 Şubat 2018 Çarşamba

PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda İlk Yarı Finalist Yakın Doğu Üniversitesi

Mardin’in ev sahipliğinde düzenlenen PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nın açılış mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi, üstün oynadığı karşılaşmada Abdullah Gül Üniversitesi’ni 88-53'lük skorla mağlup etti.

Artuklu Yeni Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Yakın Doğu Üniversitesi, Eldenbrink, Hollingsvorth ve McBride’ın sayılarıyla 6.dakikada durumu 14-0’a getirdi. İlk sayılarını serbest atış çizgisinden Marginean ile bulan rakibi karşısında tempoyu iyi kontrol eden Yakın Doğu Üniversitesi, ilk çeyreği de 21-6 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyotunda Miljkovic ve Ezgi ikilisiyle skor üreten Abdullah Gül Üniversitesi, 15.dakikada skoru 26-15 yaptı. Ancak karşılaşmanın ilk yarısını Yakın Doğu Üniversitesi 39-25 önde kapattı.
Üçüncü periyotun ilk dakikalarında McBride ve Cansu’nun basketleriyle skor üreten rakibi karşısında Abdullah Gül Üniversitesi oyunun temposunu düşürdü. Cansu Aslan ve Melis Gülcan ile sayılar bulan Kayseri ekibi, buna karşın rakibini durdurmakta zorlandı. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine skorla önde giren Yakın Doğu Üniversitesi, mücadeleden de 88-53 galibiyetle ayrılan taraf oldu.
YDU-YDU43_21022018_00001_01
Mücadelenin en değerli oyuncusu Yakın Doğu Üniversitesi'nden Cansu Köksal seçildi. Mücadeleyi 18 sayıyla tamamlayan Cansu Köksal'a ödülünü PTT Mardin Başmüdürü Abdülkadir Karaboğa takdim etti.
Salon: Artuklu Yeni Spor Salonu
Yakın Doğu Üniversitesi: Bahar Çağlar 12, Elin Eldenbrink 11, Kayla McBride 17, Kuanitra Hollingsvorth 4, Courtney Vandersloot 8, Cansu Köksal 18, Gökçe Doğan 2, Olcay Çakır Turgut 3, Jantel Lavender 13
Abdullah Gül Üniversitesi: Gizem Sezer, Melis Gülcan 9, Gabriela Marginean 13, Maja Miljkovic 17, Ezgi Manlacı 5, Dila Aşkın, İlknur Yıldızhan 3, Cansu Aslan 6
1. periyot: 21-6
Devre: 39-25
3. periyot: 58-43
Karşılaşmanın ardından antrenörler ve oyuncuların görüşleri şu şekilde:
Ayhan Avcı (Abdullah Gül Üniversitesi)
“Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Oyunun başlangıcı dışında sonrasında müthiş bir direnç gösterdik. Euroleague’de oynayan oyunculara karşı oynadık. Oyun içerisinde hep bir şey katabilmek istedik. 1996 doğumlu oyunculara sahibiz. Bu oyuncuları daha ileriye götürmek istiyorduk. Bundan da memnunum. Skorda fark oluştu ve bu da çok normaldi. Ama biz bu durumla çok ilgilenmiyoruz. Ligin ilerleyen haftaları için kendimizi test ettik. Kupaya bundan sonra devam edecek takımlara başarılar diliyoruz.”
Ezgi Manlacı (Abdullah Gül Üniversitesi)
“Kupaya katıldığımız için çok mutluyuz Sezon içerisinde sakatlıklar ve sorunlar yaşadık. Ancak rakibimizi tebrik ediyorum.”
Zafer Kalaycıoğlu (Yakın Doğu Üniversitesi)
“Kupada statü gereği ilk 8 içerisinde bulunan takımlar eşleşti. İlk sırada olduğumuzdan Abdullah Gül Üniversitesi ile eşleşmiştik. Botaş ile Çukurova Basketbol bizden sonra oynayacak. İlk maçı kazandık ve bizimle karşılaşacak maçın galibi ile Cuma günü final için karşılaşacağız. Statü olarak kazanılması çok zor bir kupa. Çünkü üst üste üç maç iyi oynayıp kazanmanız lazım. İkinci adım için daha konsantre olmamız gerekiyor. Bugün daha iyi oynayabilirdik. Maçın son periyotu hariç istediğimiz oyunu yansıtamadık. Cuma günü oynanacak maç daha zorlu geçecek. O karşılaşmada mücadele dozunu yüksek tutarak finale çıkmak istiyoruz. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Mardin’e geldiğimizde salonda bu kadar seyircinin olacağını tahmin etmiyorduk. Beklediğimizden çok daha fazla isim salonda vardı. Cuma günü ve kalırsak finalde de güzel atmosfer oluşacak gibi gözüküyor. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.”
Jantel Lavender (Yakın Doğu Üniversitesi)
“Kupadaki her maçın zorlu olacağını biliyorduk. Karşılaşmanın sert geçeceğini de biliyorduk. Lig maçında onlara karşı zorlanmıştık. Gelişmemiz gereken noktalarımız var. Her geçen gün daha iyiye gitmeyi hedefliyoruz.”

0 yorum :

Yorum Gönder