23 Şubat 2018 Cuma

Fenerbahçe’yi Mağlup Eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Finalde

PTT Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, üstün oynadığı karşılaşmada Fenerbahçe’yi 65-59’luk skorla mağlup ederek finale yükseldi.

Tempolu başlayan mücadelenin ilk 5 dakikası karşılıklı basketlerle 10-10 eşitlikle geçildi. Katsiaryna Snytsina’nın orta mesafeden bulduğu sayılarla skor üreten Hatay Büyükşehir Belediyesi, Ban Abdelkader’in de üç sayılık basketiyle 19-14’lük üstünlüğü yakaladı. Mücadelenin ilk çeyreğini Courtney Paris’in sayılarıyla 26-20 geride tamamlayan Fenerbahçe, Ayşe Cora ve Birsel Vardarlı Demirmen’in üç sayı çizgisinden bulduğu basketlerle skorda dengeyi yakaladı (26-26). Bu bölümde Bahar Öztürk’ün hücumda sorumluluk almasıyla skor üreten Hatay temsilcisi, 15.dakikada durumu 32-26 yaptı.
Üçüncü periyotta Birsel Vardarlı Demirmen ile hücumları organize eden Fenerbahçe, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. İkili oyunları iyi değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hind Ben Abdelkader’in üç sayılık basketiyle 8 sayılık farkı yakaladı (47-39). Mola alan Fenerbahçe, aranın ardından alan savunmasına dönerken, rakibini de top kayıplarına zorladı. Mücadelenin final periyotuna 49-46 üstün giren Hatay Büyükşehir Belediyesi, Merve, Bahar ve Paris’in etkili oyunuyla 34.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (58-48). Hücumda skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında kontrolü elinden bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, karşılaşmadan da 65-59 galibiyetle ayrıldı.
fenerbahçe_hatay_24_23022018_0000001_0111
Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Bahar Öztürk seçilirken, başarılı oyuncuya ödülünü PTT Genel Müdür Başdanışmanı Osman Çetinkaya takdim etti.
Salon: Artuklu Yeni Spor Salonu
Fenerbahçe: Anastasiya Verameyenka 21, Ayşe Cora 11, Tuğçe Canıtez 7, Kiah Vaughn 6, Giorgia Sottana 6, Birsel Vardarlı Demirmen 5, Pelin Derya Bilgiç, Ana Dabovic
Hatay Büyükşehir Belediyesi: Bahar Öztürk 17, Hind Ben Abdelkader 9, Katsiaryna Snytsina 15, Özge Yavaş 3, Courtney Paris 14, Devran Tanaçan, Leilani Mitchell 3, Merve Aydın 4
1. Periyot: 20-26
Devre: 32-38
3. Periyot: 46-49
Karşılaşmanın ardından antrenörler ve oyuncuların görüşleri şu şekilde:
Aikaterini Chatzidaki (Hatay Büyükşehir Belediyesi)
“Hem oyuncularımı hem de Fenerbahçe’yi kutluyorum. Oyuncularımla bir kez daha gurur duyuyorum. Onlar çok yetenekliler. Bizler ne istediysek oyuncularımız bunu uyguladılar. Beşiktaş maçından itibaren çok iyi savunma yapıyoruz. İlk gün söylediğin gibi şampiyonluk için üç adımımız var. Biz bu karşılaşmada ikincisini attık. Umarım finali de kazanacağız.”
Courtney Paris (Hatay Büyükşehir Belediyesi)
“Sahaya çok iyi hazırlanarak geldik. Çalıştıklarımızı çok iyi oynadık. Bizim hedefimiz final oynamaktı. Bunu başardığımız için mutluyuz. Yapmamız gereken her şeyi yaptık. İyi alanlar bulduk. Bir sonraki adımda; final için hazır olacağız.”
Fırat Okul (Fenerbahçe)
“Sonuç; o topu çemberden geçirmekten geçiyor. Atamayana atarlar olgusu da oluyor. O boş pozisyonları sayıya çeviremedik ve tüm maç boyunca düşük yüzdede kaldık. Bizi skor olarak öne geçirecek ve yukarı taşıyacak hücumları hiç birisinden sayı çıkartamadık. O topların hepsi boş dönünce gerilim arttı ve bu durum da savunmamıza yansıdı. Pota altından istediğimiz yüzdeye ulaştık ama üç sayı çizgisinden skor çıkartamadık. Rakip bizden daha fazla ribaunt aldı. Bu da bizim kaçan toplarımızdan kaynaklanıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne final maçında başarılar diliyoruz. Böyle oynarken skor bulduğumuz maçlarda daha farklı kazanabiliriz. Söyleyecek çok bir şey yok.”
Ayşe Cora (Fenerbahçe)
“Kırılma anlarında atışları sayıya çeviremedik. Teknik anlamda istediğimizi ortaya koyabildik. Ama tamamen oyuncular olarak bizlerin sorumluluğumuzda olan şutları sokamadık. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne finalde başarılar dilerim. Sadece bizim atışlarımızdan değil iyi oynamalarıyla kazandılar. Euroleague ve ligde rakiplerimiz var. O maçlara en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız.”

0 yorum :

Yorum Gönder