1 Haziran 2018 Cuma

Fenerbahçe'ye sponsor şoku!

Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak olağan genel kurul öncesinde, sponsor şoku yaşanıyor.

Sarı lacivertli ekibin devre arasında forma göğüs reklamı için anlaşmaya vardığı Acıbadem Sağlık Grubu, anlaşmayı feshettiğini duyurdu.
Milliyet gazetesine konuşan Acıbadem Sağlık Grubu başkanı Mehmet Ali Aydınlar, ''Geçen hafta 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren sponsorluk sözleşmemizi feshettiğimizi kulübümüze bildirdik. Bu anlaşmayı Aziz Yıldırım'ın isteği üzerine kulübümüze katkı sağlaması amacıyla yapmıştık'' dedi..
Seçim yarışları arasında kulüp siyasetinin içerisinde olmamak için böyle bir karar aldığını söyleyen Aydınlar, ''Ben o gün yaşanan maddi sorunlara katkıda bulunmaya çalışmıştım ve görevimi sezonun sonuna kadar da yerine getirdim. Artık Fenerbahçe yepyeni bir döneme giriyor'' ifadelerini kullandı.
160 milyon TL'lik darbe!
Fenerbahçe, 2017-18 sezonu için yaklaşık 8 ayın sonunda ligin ikinci yarısının başlangıcında forma göğüs sponsorluğu için Acıbadem Sağlık Grubu ile 3+3 yıllık anlaşma sağlamıştı. Yapılan bu anlaşmadan yarım sezon için 7.5 milyon euroyu kasasına koyan sarı lacivertliler, kalan 2 yıl için de ilk yıl için 15 milyon euro, ikinci yıl 15 milyon euro olmak üzere kasasına 30 milyon euro (161.7 milyon TL-*bugünkü kurdan) koyacaktı.
Diğer 3 yıllık opsiyonlu anlaşmanın detayları da ilk 3 senenin bitiminde görüşülecekti. Sözleşmedeki bir madde de oldukça dikkat çekiciydi. Anlaşmaya göre, fesih durumunda iki taraf için de herhangi bir cezai yükümlülük bulunmuyordu.
Acıbadem Sağlık Grubu, sözleşmede yer alan fesih maddesini kullanarak, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın göğüs sponsorluğundan çekilince kulüp bütçesi ağır bir hasar almış oldu.
Kulübün kasasına sadece yarım sezon ücreti olan 7.5 milyon euro (40 milyon TL) girdi. Sözleşmenin feshedilmesiyle Fenerbahçe, gelecek 2 sezonda Acıbadem Sağlık Grubu'ndan alacağı 30 milyon euroyu elinden kaçırdı.
Bu durum seçim öncesi Aziz Yıldırım ve yönetimini şoka uğrattı.

0 yorum :

Yorum Gönder