7 Temmuz 2018 Cumartesi

Potanın Perileri, Kanada'ya Mağlup Oldu

Dünya Şampiyonası Hazırlık Kampı’nın ikinci etap çalışmaları kapsamında, Kanada ile hazırlık maçları oynamak üzere Edmonton kentinde bulunan A Milli Kadın Basketbol Takımı, ev sahibi ekiple oynadığı ikinci hazırlık maçını 73-46’lık skorla kaybetti.


22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, ikinci etap çalışmaları kapsamında devam eden Kanada kampındaki ikinci maçında Kanada Milli Takımı’na 73-46’lık skorla mağlup oldu. Sakat ve hasta oyuncular sebebiyle yedi oyuncuyla sahaya çıkan Ay-Yıldızlı ekipte viral enfeksiyon sebebiyle Gizem Başaran, Funda Nakkaşoğlu, Pelin Bilgiç, Cansu Köksal müsabakada yer alamazken, tedavisi devam eden Sevgi Uzun dinlendirildi; ağrılarına rağmen maça çıkan Tilbe Şenyürek de yalnızca ilk yarıda süre alabildi. Bugüne kadarki kamp sürecinde yer alan isimlerden Melis Gülcan ve Melike Bakırcıoğlu ise devam eden tedavileri nedeniyle İstanbul’da kalmıştı.
University of Alberta (UVA) kampüsünde; Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’te oynanan maçta Türkiye adına en skorer isimler; 11 sayı kaydeden Merve Aydın ve 10 sayı atan Asena Yalçın olurken, ev sahibi ekipte Michelle Plouffe 15, Nayo Raincock-Ekunwe 13 sayı kaydetti.
Ribaundlarda 43-21’lik üstünlük kuran, boyalı alandan da yüksek yüzdesiyle dikkat çeken Kanada, ilk beş dakika sonunda 13-5 öne geçti. İlk çeyreği 21-14’lük skorla tamamlayan ev sahibi ekibe Millilerimiz ikinci çeyrekte Asena ve Tilbe’nin sayılarıyla cevap vererek 15. Dakikada skoru 28-22’ye taşıdı. Kalan bölümde hücumda zorlanan Ay-Yıldızlılar’a karşı ribaund avantajını iyi kullanan Kanada, devreyi 40-26 galip tamamladı. İkinci yarıya Merve Aydın’ın skorer oyunuyla iyi başlayan Potanın Perileri, 44-36’yla farkı sekiz sayıya kadar indirdi. 25. Dakikasının 49-36’lık skorla geçildiği maçta kırılma anı, ikinci şans sayıları ile skor üreten Kanada’nın art arda basketler bulduğu bu bölüm oldu. Son periyoda 57-38’lik skor avantajıyla giren ev sahibi ekip, kalan bölümde de üstünlüğünü korudu ve sahadan 73-46 galip ayrıldı.


Edmonton’da yaşayan Türk vatandaşlar, Potanın Perileri’ni Kanada’daki bu maçta da yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte millilerin yer aldığı yedek sırasının hemen arkasındaki tribünde konuşlanan çok sayıda taraftar, müsabaka boyunca alkış, tezahürat ve marşlarla Ay-Yıldızlılar’ı destekledi.
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 9 Temmuz’da yurda dönecek ve kamp çalışmalarına ara verecek. Dünya Şampiyonası’nın B Grubu’nda Arjantin, Avustralya ve Nijerya ile tur mücadelesi vermeye hazırlanan Potanın Perileri, Temmuz ayında açıklanacak Dünya Şampiyonası aday kadrosuyla 1 Ağustos’ta tekrar bir araya gelecek ve üçüncü etap çalışmaları kapsamında düzenlenecek kondüsyon çalışmaları için Slovenya’ya gidecek.

0 yorum :

Yorum Gönder