6 Temmuz 2018 Cuma

PSG, Buffon'u açıkladı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain, Gianluigi Buffon'u kadrosuna kattığını açıkladı.

Kariyerine Parma'da başlayan, daha sonra transfer olduğu Juventus'ta ise ismini tarihin en iyi kalecilerinin arasına sokan Gianluigi Buffon, Juventus ile olan sözleşmesi sona erdikten sonra Paris Saint-Germain ile anlaşmaya vardı.
PSG'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bir video ile Buffon'un imzası duyurulurken, 40 yaşındaki İtalyan eldiven, Fransız ekibi ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Futbol kariyerine İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekibi Parma'da başlayan Buffon, 2001'de Juventus'a transfer oldu ve burada futbol tarihine geçecek pek çok başarıya imza attı. 656 karşılaşmada forma giydiği Juventus ile 1 sezonu İtalya İkinci Futbol Ligi (Seri B) olmak üzere 17 yıl geçiren Buffon, 9 Seri A şampiyonluğu yaşadı. 12 kere Seri A'da Yılın Kalecisi seçilen Buffon, 2 kez UEFA Yılın Kalecisi ve 1 kez de UEFA Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi oldu.
İtalya Milli Futbol Takımı ile 176 maça çıkan Buffon, bu maçların 77'sinde kalesini gole kapayarak İtalya futbol tarihinde en çok maçta gol yemeyen kaleci olmayı başardı.
Buffon'un kariyerindeki en önemli eksiklik ise UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.

0 yorum :

Yorum Gönder