1 Kasım 2018 Perşembe

Darüşşafaka Tekfen, İspanya'da ikinci yarıda dağıldı

THY Euroleague'in 5. haftasında Darüşşafaka Tekfen, İspanya'da Baskonia'ya konuk oldu. Hücumda çok etkisiz kalan Darüşşafaka, sahadan 82-56 mağlup ayrıldı.

Hiçbir çeyrekte 16 sayıyı geçemeyen Darüşşafaka, bu sezonki en düşük sayısını attı ve İspanya'dan farklı mağlup döndü.
Karşılaşmaya Kartal Özmızrak-Doğuş Özdemiroğlu ikilisini ilk beşte başlatan Darüşşafaka, ilk sayılarını bu ikili ile bulurken Baskonia‘nın ilk sayıları Toko Shengelia’dan geldi. Hilliard’ın isabetleri Baskonia’yı öne geçirse de benchten gelen Oğuz Savaş, iki pota altı isabeti ile skoru 9-9‘da dengeledi. Vildoza’nın üçlüğüne sağ köşeden Berk Demir’in üçlüğü ile karşılık veren Darüşşafaka, Peiners’in faul isabetleri ile öne geçti. Vildoza’nın son saniye isabeti ile ilk periyot 16-16 eşitlikle sona erdi.
Darüşşafaka, ikinci periyoda Jon Diebler ve Berk Demir’in üç sayılık isabetleri ile başlarken ilk sayılarını Vildoza ve Ilimane Diop’un faul isabetleri ile bulan Baskonia, Granger’ın üçlüğü ve Voigtmann’ın smacı ile bir anda 29-28 öne geçmeyi başardı. Temsilcimizin top kayıplarını değerlendiren ev sahibi, Janning’in üçlüğü ve Pouier’in ikili oyundaki smacı ile skoru 34-28‘e getirdi. Moladan Oğuz Savaş’ın isabeti ile dönülse de Shields ve Vildoza’nın sayıları ile soyunma odasına 38-30 gidildi.
Üçüncü periyot başında temsilcimiz Jeremy Evans ve Oğuz Savaş ile sayılar bulsa da Baskonia, hücum temposunu inanılmaz bir seviyeye çıkardı ve Darüşşafaka’nın yetişmesini oldukça zorlaştırdı. Hızlı hücumlarda kolay sayılar bulan Baskonia periyodun ortasında skoru 56-36‘ya getirerek farkı çift hanelere çıkardı. Darüşşafaka’nın zor şutlarında da isabet çıkmayınca son periyoda 64-41‘lik skorla gidildi.
Son periyot, Janning ve Doğuş Özdemiroğlu’nun karşılıklı üç sayılık isabetleri ile başlarken Baskonia, aradaki sayı farkına rağmen oyun disiplininden kopmadı. Pourier, Hilliard ve Marcelinho Huertas’ın üst üste sayıları ile skor bitime 2 dakika kala skor 79-50‘ye geldi. Karşılaşma Baskonia’nın 82-54‘lük galibiyeti ile sona erdi.
Darüşşafaka Tekfen, 5. maçında 4. yenilgisini alırken Baskonia, 2. maçını kazandı.
6. haftada Baskonia, yine sahasında bu kez Fenerbahçe'yi konuk edecek. Darüşşafaka ise Bayern deplasmanına çıkacak.

0 yorum :

Yorum Gönder