1 Kasım 2018 Perşembe

Fenerbahçe, Bayern Münih’e Karşı Zorlansa da Kazanmayı Bildi

Turkish Airlines Euroleague‘in 5. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe evinde konuk ettiği Bayern Münih karşısında çekişmeli geçen maçı 88-84’lük skorla kazandı.

Temsilcimiz bu sonuçla birlikte beşinci maçında dördüncü galibiyetini alırken Bavyera ekibi ise üçüncü kez sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu.
Fenerbahçe, bu galibiyetiyle ayrıca son yıllarda Alman ekiplerine kurduğu üstünlüğü korudu. Zeljko Obradovic takımın başına geçtikten sonra Alman ekipleriyle 9. kez karşılaşan Fenerbahçe, bu gece kazanarak 9-0 oldu.
Bayern karşısında oynadığı 5 maçı da kazanan Fenerbahçe, diğer Alman ekibi Brose’yi ise 4 kere mağlup etti.
Maçın ilk 5 dakikalık bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, Fenerbahçe bu dakikalarda 15-14’lük üstünlük kurdu. Çeyreğin sonlarına doğru çekişme devam ederken, temsilcimiz ikinci çeyreğe 28-26’yla girdi.
İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasına daha iyi başlayan sarı-lacivertliler, bu bölümde skoru 43-37 yaptı. Ancak çeyreğin sonlarına doğru toparlanan Alman temsilcisi, soyunma odasına girilirken 51-48’le farkı 3’e çekti.
Üçüncü çeyreğe daha aktif başlayan ise Bayern oldu. Temsilcimiz bu dakikalarda rakibini durdurmakta zorlandı ve skorda 61-56 geriye düştü. Çeyreğin son 5 dakikasına yeniden toparlanan Fenerbahçe, son çeyreğte girilirken 65-65’le skoru eşitledi.
Nefesleri kesen son çeyrekte, son dakikalara kadar heyecan doruklara ulaştı. Fenerbahçe son dakika içinde kontrolü elinde aldı ve maçı da taraftarı önünde kazandı.
Fenerbahçe‘de Luigi Datome 19 sayıyla oynarken, Nikola Kalinic 11 sayı-1 ribaunt, Nicolo Melli 2 sayı-5 ribaunt, Kostas Sloukas 8 sayı-10 asist, Joffrey Lauvergne 10 sayı-2 ribaunt, Jan Vesely 16 sayı-5 ribaunt, Ahmet Düverioğlu 9 sayı-4 ribaunt, Marko Guduric 10 sayı-3 asist ve Ali Muhammed 3 sayı yaptı.
Bayern Münih‘de Devin Booker 15 sayı-7 ribaunt yaparken, Stefan Jovic 12 sayı-6 asist, Vladimir Lucic 13 sayı-3 ribaunt ve Petteri Koponen 11 sayı yaptı.

0 yorum :

Yorum Gönder