23 Mart 2020 Pazartesi

Gymweight Nedir? Gymweight ile Ne Tür Egzersizler Yapılabilir?

Spor antrenmanlarının yapılma amacı güç ve dayanıklılığın arttırılmasıdır. Bu iki niteliğin geliştirilmesi için kasların belirli bir program dahilinde doğru ekipmanlar kullanılarak çalıştırılması gerekir...

Gymweight tasarımları etkili ve düzenli bir şekilde kaslarını sıkılaştırmana yardımcı olur. Kaliteli malzemeler kullanılarak tasarlanan Decathlon marka Gymweight çeşitleri ile antrenman yaparak hedeflediğin forma daha kısa sürede ulaşabilirsin. Peki oldukça pratik spor ekipmanları olarak dikkat çeken Gymweight tasarımları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmaya ne dersin?

Gymweight Nedir?
Gymweight, el ve ayak bileklerine takılarak kullanılan belirli ağırlıklara sahip spor ekipmanlarıdır. Evde, spor salonlarında ve açık alanlarda spor yaparken kullanabileceğin Gymweight çeşitleri kullanışlı yapıları ile dikkat çeker. Antrenmanlar sırasında el ve ayak bileklerine takacağın Decathlon marka Gymweight ağırlıklar ile kaslarını daha verimli şekilde çalıştırabilirsin. Gymweight modellerinin bir diğer dikkat çeken özelliği ise ayarlanabilir tasarıma sahip olmalarıdır. Gymweight bilek ağırlıklarının üzerinde bulunan cırt cırtlı bantlar, ekipmanın el veya ayak bileğine tam olarak oturmasını sağlar. Ayrıca portatif yapıya sahip bu spor ekipmanları spor çantanda oldukça az yer kaplayacağından dilediğin yere rahatlıkla götürebilirsin.

Gymweight Çeşitleri Nelerdir?
Gymweight çeşitleri; ekipmanın ağırlığına, ebadına, rengine, bağlama türüne ve kullanılan materyale göre farklılık gösterir. Decathlon ürün gamı içerisinde bulunan Gymweight dizaynlarının ağırlıkları 0,5 kilogram ile 2 kilogram arasında değişir. Ürünlere kazandırılan ağırlık, astar bölümünde bulunan demir ve kum karışımı ile elde edilir. Oldukça kaliteli malzemeler kullanılarak üretilen Decathlon marka bilek ağırlıklarının ana kumaşı %100 neopren olup, dış kumaşı ise %100 polyesterdir. Uzun süre performans gösteren el ve ayak bilek ağırlıkları canlı renk tasarımları ile de kullanıcıların beğenisini kazanır. Böylece Decathlon’un sunduğu bilek ağırlıkları arasından beğendiğin ürüne sahip olarak spor yaparken bile stilinden vazgeçmediğini gösterebilirsin.



Gymweight ile Ne Tür Egzersizler Yapılabilir?
İşlevsel tasarımları ile spor tutkunlarının beğenisi kazanan Gymweight çeşitlerini normalde vücut ağırlığın ile yaptığın birçok egzersiz sırasında kullanabilirsin. Bu sayede farklı hareket kombinasyonları ile kol, omuz, karın, göğüs, sırt, kalça ve bacak kaslarını bu pratik spor ekipmanı ile daha verimli çalıştırabilirsin. Bilinçli şekilde hazırlanmış bir spor programı ile alt ve üst gövdeni sıkılaştırarak hayal ettiğin fit görünüme kavuşabilirsin. Öyleyse Gymweight kullanarak evde, spor salonunda veya açık alanlarda kolaylıkla uygulayabileceğin egzersiz örneklerini birlikte inceleyelim.
Squat ve Kolları Yana Açma
Hareketin başlangıcı için ayakların omuz genişliğinde açık, ellerin yanlarda olacak şekilde başlangıç pozisyon al. Ardından squat için dizlerinizi kırarak kalçanı aşağı doğru indirirken bileklerinde ağırlık takılı kollarını da dirseklerin kırık bir şekilde yukarı doğru kaldır. Daha sonra doğrularak tekrar başlangıç pozisyonuna gel. Gymweight kullanarak yaptığın bu hareket ile hem kalça hem de omuz kaslarını aynı anda çalıştırabilirsin.
Squat ve Ayakları Yana Açma
Gymweight ile yapılan bu egzersizde ise ağırlıkları ayak bileklikleri takmalısın. Harekete başlamak için başlangıç pozisyonu aldıktan sonra kalçanı yere indirerek squat hareketine başla. Çömelme hareketini bitirip tam olarak yukarı kalktığında sağ ayağını yerden kaldırarak yana doğru aç. Ardında squat hareketine devam et ve ikinci kalkışta da bu kez sol ayağını yerden kaldırarak yana doğru aç. Bu sayede hem kalça hem de üst bacak kaslarını etkin bir şekilde çalıştırmış olursun.
Geriye Tekme
Etkili kalça hareketlerinden biri olan geriye tekme hareketini yaparken de Gymweight ekipmanlarını ayak bileklerine takarak kullanabilirsin. Harekete başlamak için dizlerini ve ellerini yere koy. Daha sonra vücudunu olabildiğince sabit tutarak bir bacağını geri ve yukarı doğru tekme atar gibi kaldır. Hareketi yaparken ayak tabanın yukarıyı göstersin. Daha sonra bacağını indirerek başlangıç pozisyonuna dön ve hareketi diğer bacağın ile tekrarla.
Lunge
Uygulaması oldukça basit olan lunge hareketini yaparken Gymweight çeşitlerini kullanabilirsin. Harekete başlamak için bacaklarını omuz genişliğinde aç, ağırlık takılı olan ellerini yere paralel olacak şekilde yanlara aç. Daha sonra belin ve vücudun dik olacak şekilde bacaklarından birini yerden kaldır ve ileri doğru geniş bir adım al. Geride kalan bacağını hareket ettirmeden, her iki dizini kırarak aşağıya doğru kalçanı bastır. Ardında başlangıç pozisyonuna geri dön ve hareketi diğer bacağını ileri atarak tekrarla.

Gymweight Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gymweight tasarımları arasından seçim yaparken malzemeyi kullanacağın egzersizleri ve kondisyon seviyeni göz önünde bulundurmalısın. Böylece hedeflediğin bölgeyi çalıştıran hareket ile birlikte doğru ağırlık kullanarak daha verimli antrenman yapma fırsatına sahip olursun. Gyweight ile egzersize başlamadan önce ekipmanın el veya ayak bileğine tam olarak oturtmalısın. Böylece antrenman sırasında yaptığın hareketleri dikkatin dağılmadan ve kesintiye uğramadan tamamlayabilirsin. Bilek ağırlıklarının bakımını yaparken de bazı konulara dikkat etmen gerekir. Bilek ağırlıklarını asla çamaşır makinesinde yıkamamalısın.



Ekipmanı kullandıktan sonra dış yüzeyini hafif nemli bir bez ile silmen yeterli olur. Ayrıca spor malzemesinin içerisinde bulunan demir tozunun paslanmasının önüne geçmek için nemli ortamlarda ve açık alanlarda muhafaza etmekten kaçınmalısın. Bu sayede satın aldığın ekipmanı uzun süre kullanabilirsin.
Sporla kal!

blog.decathlon.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder