25 Haziran 2020 Perşembe

Liverpool son hızla şampiyonluğa koşuyor

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında evinde Crystal Palace ile karşılaşan Liverpool, 4-0'lık rahat bir galibiyet aldı.

Liverpool karşılaşmaya Alisson, Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane 11'i ile çıktı.
Konuk Crystal Palace ise maça Hennessey, Ward, Cahill, Sakho, Aanholt, McCarthy, Townsend, McArthur, Kouyate, Zaha, Ayew 11'i ile başladı.
Liverpool'a 4-0'lık galibiyeti getiren golleri 23'te Trent Alexander-Arnold, 44'te Salah, 55'te Fabinho ve 69'da Mane attı. Salah, attığı bu golle aynı zamanda Liverpool'un bu sezon attığı 100. gole de imza koymuş oldu.
Liverpool, bu sonucun ardından 86 yaptı. Chelsea ile deplasmanda karşılaşacak olan 63 puanlı Manchester City, eğer rakibine yenilirse, Liverpool şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.
Manchester City kazanırsa şampiyonluk düğümü için gözler 32. haftadaki dev maça çevrilecek. 32. haftada en yakın takipçisi Manchester City'ye konuk olacak Liverpool, kaybetmediği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. Liverpool, Manchester City'ye yenildiği takdirde şampiyonluk için bir sonraki haftayı bekleyecek.
En son şampiyonluğunu 1990 yılında yaşayan Liverpool, 1992 yılında kurulan Premier Lig'de ise bu sevinci hiç yaşayamadı.

0 yorum :

Yorum Gönder