29 Kasım 2020 Pazar

Fenerbahçe Opet, Nilüfer Belediyespor deplasmanında kazandı

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Misli.com Sultanlar Ligi’nde 19. hafta maçında Nilüfer Belediyespor ile Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda karşılaştı. 

Fenerbahçe, baştan sona önde götürdüğü mücadeleden 20-25, 18-25 ve 19-25’lik setler sonunda 3-0 galip ayrıldı.

Maça Melissa Vargas ve Dicle Nur Babat’ın sayılarıyla etkili başlayan Fenerbahçe Opet, setin hemen başında 3 sayılık farkı yakaladı (0-3). Maçtaki ilk sayısını Wilhite’la bulan ev sahibi takım karşısında Fenerbahçe, Bianka Busa ve Eda Erdem Dündar ikilisiyle skor bulmaya devam etti (2-7). Bu skor karşısında Fulden ve Wilhite’la toparlanan Bursa temsilcisi üst üste bulduğu sayılarla farkı 3’e indirdi (4-7). Devamında kaptan Eda Erdem Dündar’ın etkili oyunuyla teknik molaya 7-12’lik üstünlükle giren Fenerbahçe Opet oldu. Moladan 2-0’lık seriyle dönen Nilüfer Belediyespor’u Vargas’la durduran Sarı Melekler, skoru 10-14’e getirdi. Sarah Wilhite, Aslı Tecimer ve Fulden’le maçı hareketlendiren ev sahibi takım setin son bölümünde farkı 1 sayıya kadar indirdi (20-21). Bu skor karşısında bir direnç ortaya koyan Fenerbahçe Opet, yakaladığı seriyle seti 20-25 önde tamamladı.

İlk sete oranla ikinci sete daha iyi başlayan (2-0) ev sahibi karşısındaki ilk sayılarımız Melissa Vargas’tan geldi. Setin başında 6-4’lük üstünlüğü yakalayan Nilüfer Belediyespor’u, yakaladığı 3-0’lık seriyle durduran Fenerbahçe Opet, 6-7 öne geçti. Skor üstünlüğünün el değiştirdiği sette teknik molaya 11-12’yle önde giren taraf Fenerbahçe oldu. Mola dönüşünde farkı 2’ye çıkaran (11-13) Fenerbahçe'ye karşı Sarah Wilhite’la direnen Nilüfer Belediyespor maça ortak oldu (13-13). Devamında Melissa Vargas ve Bianka Busa’yla rakibin oyun düzenini bozan Fenerbahçe Opet, 13-17 öne geçti. Setin geriye kalan bölümünde de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Opet, Bianka Busa, Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’la sonuca giderek seti 18-25 kazandı.

Mücadelenin üçüncü seti karşılıklı sayılarla hızlı başladı. Her iki takım da skorer isimlerden bulduğu sayılarla dengeli bir oyun sergilerken yakalanan 5-0’lık seriyle 5 sayılık farkı yakalayan taraf Fenerbahçe oldu (5-10). Bu bölümde rakibin hücumlarını da kesen Sarı Melekler, teknik molaya 6-12 önde girdi.  Setin geriye kalan bölümünde de benzeri bir oyun sergileyen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, seti 19-25 maçı da 3-0 kazandı. 

Salon: Cengiz Göllü

Hakemler: Nurper Özbar, Ali İhsan Gözü

Nilüfer Belediyespor: Aslı Tecimer, Fulden Ural, Buse Ünal, Wilhite, Yasemin Yıldırım, Maglio (Buse Kayacan, Merve Nezir, Deniz Emrelli, Merve Tanıl)

Fenerbahçe Opet: Naz Aydemir Akyol, Eda Erdem Dündar, Mihajlovic, Vargas, Bianca Busa, Dicle Nur Babat (Melis Yılmaz, Cansu Çetin)

Setler: 20-25, 18-25, 19-25

Süre: 80 dakika (28, 26, 26

0 yorum :

Yorum Gönder