1 Mart 2021 Pazartesi

Galatasaray savunmasıyla Avrupa'da 4. sırada

Galatasaray, bu sezon savunmadaki başarısıyla dikkat çekiyor. Ligde 13 maçta gol yemeyen sarı-kırmızılılar, bu alanda Avrupa’da 4. sırada yer alıyor.

Galatasaray, bu sezonki savunma performansıyla ön plana çıkıyor. Kalesinde 19 gol gören sarı-kırmızılılar, ligin en az gol yiyen takımı durumunda.

Galatasaray, ligde 13 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Fatih Terim’in öğrencileri, gol yememe istatistiği ile Avrupa’da zirveyi zorluyor.

Sarı-kırmızılılar, şu ana kadar Süper Lig ve Avrupa'nın 5 büyük ligi göz önüne alındığında kalesini en fazla gole kapatan 4. takım oldu.

PSG, City, Lille...

Bu alanda ilk sırada Paris Saint-Germain var. Fransız ekibi, 27 maçta 16 kez kalesini gole kapatırken; Manchester City ise 26 karşılaşmada 15 kez ile ikinci basamakta yer alıyor.

Fransa Ligi’nin lideri Lille de 14 maçta gol yemeyerek, Galatasaray’ın bir sıra üstünde kendine yer buldu.

Sarı-kırmızılılar, 13 maçta rakiplerine gol sevinci yaşatmayarak bu alanda 4. sırada bulunurken, Galatasaray'ı 12'şer maçla Bordeaux ve Aston Villa takip etti.

Muslera oynadığı 8 maçın 5'inde kalesini gole kapattı

Galatasaray’ın savunma performansında Muslera’nın dönüşünün büyük etkisi oldu. Uruguaylı kaleci, sakatlık sonrası çıktığı 8 maçın 5’inde kalesinde gol görmedi.

Muslera’nın yokluğunda Fatih Öztürk ve Okan Kocuk da 4’er maçta kalelerini kapatmıştı.

Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder