29 Mayıs 2021 Cumartesi

Renault Taliant | Test Sürüşü

Renault Taliant Test Sürüşü | Dünyada İlk Test

Yeni Renault Taliant
Dacia Logan ve Clio ile aynı platfıormu paylaşıyor Taliant, İlk kez Türkiye de yollara çıkıyor
Taliant, Önden küçük bir Megane ve Clio nun sedan hali gibi
Profilden tipik bir sedan arkadan yüksek bagajıyla yerini adlığı symbol gibi bir havaya sahip
Rakamlarla konuşursak Renault Taliant, Symbol den daha uzun ve daha iyi bir dingil mesafesine sahip daha alçak ve daha geniş…
Taliant ta 15” çelik, 16” çelik ve 16” alüminyum üç farklı jant seçeneği var
Taliant Bagaj hacmi 628 lt
Taliant ta ön konsolda direksiyon haricinde, kullanılan tuşlar sandero ile neredeyse birebir aynı Renault Taliant ta elektronik park freni anahtarsız giriş ve çalıştırma var
Renault Taliant ta eşya gözleri yeterli ama bardaklıklar çok aşağıda Renault Grubu’nun CMF-B modüler platformunda üretilen Taliant, X-Tronic şanzıman, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz Apple Car Play, 8” dokunmatik multimedya ekranı ve elektrikli park freni gibi dikkat çeken özellikleri de beraberinde getiriyor. Model, Joy ve Touch donanım seviyeleriyle tüketicilerle buluşacak.
Taliant Donanımlarda 3 farklı sistemden ilki USB ve Bluetooth bağlantısı, 2 hoparlör ve 3,5 inç TFT ekranlı radyo sistemi ile Joy versiyonunda standart olarak sunuluyor. Ücretsiz olarak sunulan R&Go aplikasyonu indirilerek, ön konsoldaki bölmeye yerleştirilen akıllı telefon otomobilin multimedya ekranı gibi kullanılabiliyor. Müzik, telefon, navigasyon ve araç bilgileri, bu uygulama üzerinden görüntülenebiliyor.
Taliant Touch versiyonlarında standart olarak sunulan multimedya sisteminde, 8 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve toplam 4 adet hoparlör yer alıyor. Direksiyon üzerindeki kontrol tuşları vasıtasıyla Siri üzerinden otomobille iletişim kurulabiliyor. Taliant, Touch versiyonlarında opsiyonel olarak sunulan en üst seviye multimedya sistemi kablosuz Apple CarPlay, toplam 6 hoparlör ve navigasyon özelliğini de tüketicilerle buluşturuyor.
Renault Taliant, markanın Clio ve Captur modelleri gibi CMF-B platformu üzerinde yükseliyor. Bu modüler platform, modelin kullanıcılarına daha fazla kalite, konfor ve ADAS teknolojileriyle güvenlik sunmasını sağlıyor. Otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, kör nokta uyarı sistemi, ön&arka park sensörleri, geri görüş kamerası, elektrikli park freni ve Start-Stop teknolojisi modelin yardımcı sistemleri olarak öne çıkıyor. Renault Taliant’ta ayrıca E-Call ve Eller Serbest Renault Kart Sistemi de bulunuyor.
90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Renault Grubu tecrübesiyle kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamış olan 100 beygir gücündeki ECO LPG motorda ise 6 ileri manuel şanzıman mevcut. 5 ileri manuel şanzımanla donatılmış 65 beygir gücündeki SCe motor ise yalnızca Joy ekipman seviyesinde sunuluyor.


Otomobil Dünyam

0 yorum :

Yorum Gönder