28 Mayıs 2021 Cuma

Şimdi neredeler? Johan Vonlanthen

EURO 2004'te Fransa karşısında 18 yıl 141 günlükken attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde en genç yaşta rakip ağları sarsan oyuncu unvanını Rooney'in elinden alan İsviçreli Johan Vonlanthen şu anda nerede, ne yapıyor?

2001 yılında altyapısından yetiştiği Young Boys'la profesyonel kariyerine başlayan Johan Vonlanthen, buradaki iyi performansıyla PSV'nin yolunu tuttu. Hollanda ekibindeki ilk yılının ardından başarılı da bir Avrupa Şampiyonası geçiren ve Fransa karşısında kaydettiği golle turnuva tarihinin en genç golcüsü unvanını Rooney'in elinden alan Vonlanthen, sonraki yıllarda PSV kadrosunda yer bulmakta zorlandı. 

Birçok farklı ekipte kiralık forma giyen İsviçreli oyuncu, kariyerinin en istikrarlı dönemini ise 2006-2011 yılları arasında Red Bull Salzburg ile geçirdi. Vonlanthen, dizinden sürekli yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 2012'de, henüz 26 yaşındayken futbola ara verme kararı aldı. 2013'te Grasshopper'a imza atarak yeşil sahalara geri dönen oyuncu, ülkesinde yine birden fazla ekipte forma giydikten sonra 2018 yazında bu kez kalıcı olarak futbolu bıraktı. 

32 yaşında aktif kariyerini sonlandıran ancak henüz 18 yıl 141 günlükken EURO 2004 grup aşaması maçında Fransa karşısında attığı golle, Avrupa Şampiyonası tarihine geçmeyi başaran oyuncu, futbolu bıraktıktan sonra iş hayatına atıldı. Vonlanthen şu anda kurucusu olduğu "SportandMore" isimli bir danışmanlık şirketinde gençlere "spor ve üst düzey yetenek yönetimi" hizmeti veriyor.

Kaynak : TRT SPOR

0 yorum :

Yorum Gönder