19 Şubat 2022 Cumartesi

Alperen Şengün’ün Takımı Yükselen Yıldızlar Turnuvasının Şampiyonu, Cade Cunningham MVP!

NBA All-Star Haftasonu değişen formatıyla heyecanlı hale gelen Yükselen Yıldızlar karşılaşmasıyla başladı…

NBA All-Star Haftasonu’nun ilk gününde değişen formatıyla Yükselen Yıldızlar sahne aldı, temsilcimiz Alperen Şengün’ün de yer aldığı efsane oyuncu Rick Barry’nin Takımı düzenlenen mini turnuvanın galibi oldu.

Öncelikle formattan bahsedecek olursak: 12’si ilk yılını, 12’si 2. yılını geçiren 24 oyuncuya ek olarak tarihte ilk kez 4 G-League oyuncusunun da yer aldığı 28 kişilik bir havuz 4 takıma ayrıldı. Bu 4 takımın başlarında ise NBA’in efsane oyuncuları Rick Barry, Gary Payton, Isiah Thomas ve James Worthy vardı. Takımlar ise şu şekildeydi:

RICK BARRY’NİN TAKIMI

Cade Cunningham, Detroit Pistons
Dyson Daniels, G League
Evan Mobley, Cleveland Cavaliers
Isaac Okoro, Cleveland Cavaliers
Alperen Şengün, Houston Rockets
Jae’Sean Tate, Houston Rockets
Franz Wagner, Orlando Magic


ISIAH THOMAS’IN TAKIMI

Precious Achiuwa, Toronto Raptors
Desmond Bane, Memphis Grizzlies
Saddiq Bey, Detroit Pistons
Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves
Tyrese Haliburton, Sacramento Kings
Jaden Hardy, G League
Isaiah Stewart, Detroit Pistons


GARY PAYTON’IN TAKIMI

LaMelo Ball, Charlotte Hornets
Scottie Barnes, Toronto Raptors
Ayo Dosunmu, Chicago Bulls
Chris Duarte, Indiana Pacers (Sakatlıktan dolayı forma giyemedi)
Scoot Henderson, G League Ignite
Bones Hyland, Denver Nuggets (Mitchell’ın yerine)
Jonathan Kuminga, Golden State Warriors (Duarte’nin yerine)
Jaden McDaniels, Minnesota Timberwolves
Davion Mitchell, Sacramento Kings (Sakatlıktan dolayı forma giyemedi)


JAMES WORTHY’NİN TAKIMI


Cole Anthony, Orlando Magic
MarJon Beauchamp, G League
Josh Giddey, Oklahoma City Thunder
Jalen Green, Houston Rockets
Herbert Jones, New Orleans Pelicans
Tyrese Maxey, Philadelphia 76ers
Jalen Suggs, Orlando Magic

Formatta bu 4 takım önce yarı final oynarmış gibi eşleşip 2 karşılaşma yapıyor, karşılaşmaların kazananları ise final oynayarak turnuvanın şampiyonunu belirliyor. Maçlar ise alışılagelmiş şekilde sürenin sona ermesiyle değil, belli bir skor hedefine ulaşılmasıyla bitiyor. Yarı finallerde 50 olan, finalde ise 25 olan galip geliyor ve böylece 75. yıla özel “75 için yarış da bir anlam kazanmış oluyor.

İlk olarak Isiah’ın Takımı ve Worthy’nin Takımı karşı karşıya geldi. Desmond Bane’in iki kritik serbest atışla takımını 49-48 gerideyken galibiyete taşıdığı karşılaşmada Isiah’ın Takımı 50-49 galip gelmeyi bildi. Saddiq Bey 16 sayıyla yıldızlaşırken Desmond Bane ve Isaiah Stewart da 10’ar sayıya galibiyette rol oynadı. Kaybeden tarafta Jalen Green 20 sayıyla maçın en skoreri olurken Jalen Suggs’ın 16 sayısı da galibiyete yetmedi.



Günün 2. maçında ise temsilcimiz Alperen Şengün’ün yer aldığı Barry Takımı, Payton’ın Takımı’nı Jae’Sean Tate’in durum 48-48’ken bulduğu kritik basketle 48-50 mağlup etti. Evan Mobley ve Cade Cunningham 13’er sayıyla maçın yıldızları olurken Alperen de 4 sayı – 3 ribaund ile galibiyete katkı verdi. Kaybeden tarafta ise Jaden McDaniels’ın 12, Bones Hyland’ın 10 sayılık performansları göze çarptı.



Final karşılaşmasında ise Cade Cunningham’ın kritik üçlüğü ve ardından Franz Wagner’in serbest atışlarıyla kazanan taraf 25-20’lik skorla Alperen’in de bulunduğu Barry’nin Takımı oldu. Cade Cunningham 5, Evan Mobley 5, Jae’Sean Tate 5, Alperen Şengün ise 3 sayıyla mücadele etti. Kaybeden tarafta Preci0us Achiuwa 12 sayıyla maçın en skoreriydi ancak yeterli olmadı.



Maç sonunda ise turnuvanın MVP’si Detroit Pistons’ın genç yeteneği, 2021 NBA Draftı’nın 1 numarası Cade Cunningham seçildi.

Ayrıca final maçından önce oynanan ve 2’şer kişilik 4 takımın NBA tarihindeki 5 ikonik şutu yeniden canlandırmaya çalıştığı mini turnuvanın galibi Tyrese Haliburton – Desmond Bane ikilisi oldu.

eurohoops.net

0 yorum :

Yorum Gönder