13 Nisan 2022 Çarşamba

Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de şampiyon Arkas Spor

Voleybolda AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley'de Arkas Spor şampiyon oldu. Galatasaray HDI Sigorta'yı altın set sonucu 3-2 yenen İzmir ekibi, tarihinde 3. kez kupayı müzesine götürdü.

Voleybolda AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley'de Galatasaray HDI Sigorta'yı 3-2 yenen Arkas Spor şampiyon oldu. 

İzmir ekibi, başa baş geçen ilk set 25-23 kazandı. İkinci sette rakibine üstünlük kuran sarı kırmızılı ekip, 25 - 22'lik skorla maça denge getirdi. Oyuna ağırlığını koyan İzmir ekibi, üçüncü seti 25-17 kazandı ve 2-1 öne geçti.

Maçın 4'üncü seti ise nefes nefese geçti. 28-26 ile skoru 2-2'ye getiren Galatasaray HDI Sigorta, maçı altın sete taşıdı.

Son sette rakibine fırsat tanımayan Arkas Spor, 15-8'lik skorla maçı 3-2 kazandı ve şampiyon oldu.

İzmir ekibi böylece, tarihinde 3'üncü kez Kupa Voley'de şampiyonluk sevinci yaşadı.

Final karşılaşmasının en değerli oyuncusu (MVP), Ulaş Kıyak seçildi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Salon: 4 Eylül Taha Akgül

Hakemler: Ozan Çağın Sarıkaya, Kadir Girente

Arkas Spor: McDonnell, Ulaş Kıyak, Hoag, Mustafa Cengiz, Burutay Subaşı, Mirza Lagumdzija (Caner Dengin, Bertuğ Öndeş, Batuhan Avcı, Candido, Burak Çevik)

Galatasaray HDI Sigorta: Vahit Emre Savaş, Murat Yenipazar, Divis, Doğukan Ulu, Torres, Yasin Aydın (Beytullah Hatipoğlu, Muzaffer Yönet, Sedlacek, Hakkı Çapkınoğlu)

Setler: 25-23, 22-25, 25-17, 27-29, 15-18

Süre: 144 dakika (28, 28, 28, 43,17)

Madalya, Kupa ve Ödüller Sahiplerini Buldu

Arkas Spor’un şampiyonluğuyla tamamlanan 2021-2022 voleybol sezonu Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley’de madalya, kupa ve ödüller sahiplerini buldu.

Final karşılaşmasının en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Ulaş Kıyak’a ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ takdim etti.

AXA Sigorta Kupa Voley’i ikinci olarak tamamlayan Galatasaray HDI Sigorta takımına ikincilik madalyalarını TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert ile AXA Hayat ve Emeklilik Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Olgun Küntay, ikincilik şiltini ise TVF Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti.

AXA Sigorta Kupa Voley’i şampiyon olarak tamamlayan Arkas Spor takımına birincilik madalyalarını AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ile Sivas Valisi Salih Ayhan, kupasını ise Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ile Sivas Valisi Salih Ayhan takdim etti.

0 yorum :

Yorum Gönder