28 Haziran 2024 Cuma

Teniste gözler Wimbledon'da

Teniste gözler sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'a çevrildi. TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız ekranlarından yayınlanacak dev organizasyonda, büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor. İşte Londra'da boy gösterecek tenisçilerin son durumu...


Teniste nefesler tutuldu, gözler Wimbledon'a yöneldi. Favoriler mi sevinecek, yoksa sürpriz mi olacak? TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından yayınlanacak dev organizasyonda, büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor.

Erkeklerde gözler Sinner ve Alcaraz'da olacak
 

Erkeklerde büyük üçlünün parçaları dağılırken, Jannick Sinner ve Carlos Alcaraz fırtınası esmeye başladı.

Önce İtalyan raket, Melbourne'de kariyerinin en büyük kupasını kaldırdı. Sinner, ardından Roland Garros'ta da yarı final oynayarak, dünya klasmanının 1 numarasına yükseldi.

Paris'te yılın tek yenilgisini aldığı isimse Alcaraz'dan başkası değildi. Toprak kort krallığın veliahtı, devamında Zverev'i de geçip kariyerinin üçüncü zaferini elde etti.

İkilinin bir süredir devam eden rekabetinin All England Club'da yeni bir boyut kazanması bekleniyor. Bu nedenle Yaklaşan Wimbledon öncesi erkeklerde tüm gözler bu çekişmede olacak.

Dünya klasmanın zirvesindeki Jannick Sinner, çim korttaki ilk zaferini Halle'de kazanarak Londra'ya moralli geliyor.

İspanyolların umudu Carlos Alcaraz ise merkez korta son şampiyon ünvanını korumak için çıkacak.

Tenisin efsane isimlerinden Djokovic de elbette kameraların odağında olacak
"Joker" ne yapacak?

Bu sezon erkekler tenisine damga vuran ikiliyle birlikte kameraların odağındaki diğer bir yıldız ise Novak Djokovic...

24 grand slam şampiyonluğuyla tarihin en iyisi olan Sırp raket, rekoru geliştirmek istiyor. Ancak dizinden yaşadığı sakatlığın Djokovic'i ne kadar etkileyeceği merak konusu. Zira 37 yaşındaki tenisçi, Fransa Açık hayaline bu yüzden, turnuvanın 4'üncü turunda veda etmişti. "Joker" lakaplı sporcunun durumu belirsizliğini koruyor.

Nadal dev turnuvada yok

Bu dalın yaşayan efsanesi Rafael Nadal ise yaklaşan olimpiyat oyunları yüzünden turnuvaya katılmayacak. Tecrübeli İspanyol raket, Paris 2024'te Carlos Alcaraz ile birlikte çiftlerde madalya kovalayacak.

Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Andrei Rublev ve Stefanos Tsitsipas gibi isimler de All England Club'da tarih yazmak için korta çıkacak.

Kadınlarda doğal favori Iga Swiatek
 
Kadınlarda da tıpkı erkeklerde olduğu gibi büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor. Dünya bir numarası Iga Swiatek, turnuvanın doğal favorisi...

Polonyalı tenisçi Roland Garros'taki başarısını Londra'da da tekrarlamaya çalışacak. Toprak kortun kraliçesi ilk Wimbledon şampiyonluğunu hedefliyor. 4 kez Fransa Açık şampiyonluğunu kazanan tenisçi, AllEngland Club'ta favoriler arasında başı çekse de çim korttaki performansı, topraktaki kadar parlak değil...

Polonyalı raket, Wimbledon'daki en iyi sonucunu, geçen yıl çeyrek finale yükselerek elde etmişti.

Coco Gauff 2. grand slam zaferi peşinde

Dünya 2 numarası Coco Gauff da tıpkı Swiatek gibi Londra'da yıldızını parlatamayanlardan... Şu ana kadar 4'üncü turun ötesini göremeyen Birleşik Amerikalı sporcu, geçen sene de ilk turda elenmişti. 20 yaşındaki raket, kariyerinin ikinci grand slam zaferine uzanma amacında...

Vondrousa tacını koruyacak mı?
 
2023'ün sürpriz şampiyonu Marketa Vondrousa ise tacını korumak istiyor. Ancak Çek tenisçi Berlin'de oynanan son 16 turu maçında sakatlanarak turnuva dışı kaldı.

Sabalenka, Rybakina, Kerber, Osaka, Wozniacki ve Jabeur


Avustralya Açık şampiyonu Aryna Sabalenka da tıpkı Vondrousova gibi Berlin Açık'ta talihsizlik yaşadı. Dünya 3 numarası çeyrek final mücadelesinden yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle çekilmek zorunda kaldı.

Elena Rybakina da rahatsızlığı nedeniyle Berlin'de mücadele edemeyen isimlerden... Turnuvanın güçlü favorisi, 2022 Wimbledon'da yaşadığı şampiyonluk sevincini tekrarlamak istiyor.

Üç iddialı tenisçinin Londra kortlarında sakatlıklarının gölgesinde kalıp kalmayacağı ise merak konusu...

Kadınlarda diğer öne çıkan isimlerse eski dünya bir numaraları Angelique Kerber, Naomi Osaka ve Caroline Wozniacki üçlüsü... Ve elbette gözler geçen yılın finalisti Ons Jabeur'ün üzerinde de olacak... Tunuslu tenisçi, geçen yıl üst üste ikinci Wimbledon finalini kaybederek büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Hayallerini bu turnuvaya erteleyen tecrübeli isim bu kez kupaya uzanmak istiyor.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçları 1 Temmuz'da başlayacak. 13 Temmuz Cumartesi günü kadınlar, 14 Temmuz Pazar günü ise erkekler finali yapılacak.
Dev heyecan TRT Spor ve TRT SPOR Yıldız ve Tabii ekranlarından tenisseverlerle buluşacak.


trtspor.com.tr

0 yorum :

Yorum Gönder