7 Temmuz 2017 Cuma

Juraj Kucka 3 yıllık imzayı attı

Trabzonspor, Jurac Kucka'yı resmen renklerine kattı. Bordo Mavililer, Milan'a oyuncunun bonservisi için 5 milyon Euro verdi, Slovak futbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Bordo-mavili kulüp, Milan'a futbolcunun bonservis bedeli için 5 milyon avro, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Kucka'ya da her bir yıl için 2 milyon 250 bin avro olmak üzere toplam 6 milyon 750 bin avro garanti ücret ödeyecek.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan iki ayrı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcu Juraj Kucka' nın kulübümüze kesin transferi konusunda Milan Kulübü ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Milan Kulübü'ne sözleşme fesih bedeli olarak 5 milyon avro ödenecektir.
Profesyonel futbolcu Juraj Kucka ile 2019-2020 futbol sezonu sonuna kadar olmak üzere 3 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya 2017-2018 futbol sezonu için 2 milyon 250 bin avro garanti ücret, 2018-2019 futbol sezonu için 2 milyon 250 bin avro garanti ücret, 2019-2020 futbol sezonu için 2 milyon 250 bin avro garanti ücret ödenecektir."
Kucka için imza töreni düzenlendi
Trabzonspor'un yeni transferi Jurac Kucka için bugün imza töreni düzenlendi. Medical Park Stadyumu'nda düzenlenen Başkan Muharrem Usta da katıldı.
“Çok önemli bir oyuncu transfer ettik”
İmza töreninde açıklamalarda bulunan Muharrem Usta, şunları söyledi:
"Bu sezon öncesi uzun zamandır takip ettiğimiz ve özellikle Trabzonspor'un ihtiyacı olan net oyunculardan birisiydi Kucka. Geçen sene ilk ve ikinci yarıda farklı performansımız olmuştu. Eksiklerimizi gördük. Devre arasında yaptığımız takviyelerle ikinci devre takımımız daha güçlü bir ekip oldu. Ama gördük ki bu iş bir anda olmuyor. Üzerine koyarak bu yapıyı daha da güçlendirmemiz lazımdı. Az hata yaparak doğru işleri üst üste koymamız gerektiğini gördük. İyi bir takım oluşturmak zaman alıyor. Doğrulara sahip çıkarak devam etmemiz ve her yeni katılacak olanın da doğru isim olması gerekiyordu. Geçen sezon orta sahada gördüğümüz eksiklikleri gidermek adına, ihtiyacımızın önemli bir kısmını karşılayacak olan, Trabzonspor için her şeyini ortaya koyabilecek, savaşabilen, takıma gerçekten katkı sağlayabilecek bir oyuncu ile anlaştık. Kucka ile bu noktaya gelmemiz kolay olmadı. Onu kendi ülkesinde de ziyaret ettim. Trabzonspor'u uzun uzun konuştuk. Kucka'ya çok önemli teklifler vardı. Bu konuda Durica'ya çok teşekkür ediyorum. Bu transferde önemli katkıda bulundu. Transferin son rötuşları bile çok uzadı. Milan Kulübü ile anlaşmamızı yaptık" ifadelerini kullandı.
"Milan ile hazırlık maçı"
Muharrem Usta, Milan Kulübü ile iki yıl içinde bir hazırlık maçı yapma anlaşması da yaptıklarını belirterek, "Milan ile burada bir maç yapacağız. Kucka, aslında bizim için sadece oyuncu transferi değil; aynı zamanda bir köprü de olmuş oldu. Bizim karakterli, iyi duruşu olan oyunculara ihtiyacımız var. Durica'nın bugün bize katkı sağladığı gibi Kucka da yarın Trabzonspor'un çok iyi oyunculara sahip olması için spor elçiliği yapacak. Kucka ile başaracağımız çok işler var. Bu başarılarda onun da imzası olacak" dedi.
Kucka: "Hayatımda böyle bir şey yaşamadım"
Yeni transfer Kucka ise şunları söyledi, "Benim için yapılanlara ve herkese çok teşekkür ederim. Buraya geldiğim için çok memnun oldum. Kulübüme yardımcı olacağım ve hak ettiği yere gelmesi için çalışacağım. Her maçta, her zaman yaptığım gibi bütün gücümle mücadele edeceğim. Bu kolay olmayacak. İyi bir takım var ve ben bu takımın iyi bir üyesi olacağım. Ayrıca taraftarlarımız da harikaydılar. Bugün geldiğimde taraftarlar beni çok iyi bir şekilde karşıladı. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım" şeklinde konuştu.
“Durica ve Bero karar vermemde etkili oldu”
Vatandaşları Durica ve Bero ile görüştüğünü belirten Kucka, "Onlar bana burada çok memnun olduklarını söylediler. Karar vermemde çok etkili oldular. Trabzonspor’da olmak benim için kolay olacak. Çünkü iki arkadaşım burada ve onların sayesinde daha kolay başlangıç yapabilirim" dedi.
Yeni forma ile sahaya çıktı
Jurac Kucka, Trabzonspor'un yeni sezonda giyeceği parçalı forma ile basın mensuplarına görüntü verdi.

0 yorum :

Yorum Gönder