4 Temmuz 2017 Salı

Türkiye'nin EuroBasket'teki rakipleri belli oldu

Sırbistan ve Letonya’nın ev sahipliğindeki FIBA Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek A Milli Kadın Takımımızın rakipleri belli oldu.

Sırbistan ve Letonya’nın ev sahipliğindeki 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımımızın rakipleri belli oldu.

Münih’te gerçekleştirilen kura çekimini A Milli Kadın Takım Menajeri Zeynep Gül Ene de takip etti.

Kura çekimine 1. Torbadan katılan A Milli Kadın Basketbol Takımımızın, B Grubu’nda yer alırken, Belarus, Polonya ve Estonya ile eşleşti.

Müsabakalar Kasım Ayında Başlıyor
Üç farklı dönemde ikişer maç üzerinden oynanacak müsabakalar 6-16 Kasım'da başlayacak, 5-15 Şubat 2018'de devam edip 12-22 Kasım 2018 tarihlerinde sona erecek.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Sırbistan ve Letonya’nın yanı sıra; 8 grubun birincisi ve en iyi 6 grup ikincisi, Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde edecek.

Zeynep Gül Ene: “Tüm Rakiplerimize Saygı Duyuyoruz”
A Milli Kadın Takım Menajeri Zeynep Gül Ene, kura çekimi sonrası Münih’te yaptığı değerlendirmede şu açıklamada bulundu: “Belarus, EuroBasket 2017’de eve grup maçları sonunda hayal kırıklığı ile dönse de bütün büyük turnuvalarda üst sıraları zorlayan, saygı duyulması gereken çok iyi bir takım. Polonya ve Estonya da mutlaka ciddiye alacağımız ekipler… Tüm rakiplere saygı duymak ve her maça da çok iyi hazırlanmak zorundayız. Çünkü Türkiye olarak; bulunduğumuz noktanın ilerisine gitmek ve son iki EuroBasket de ucundan kaçırdığımız madalya için mücadele etmek zorundayız. Ayrıca grubu birinci bitirmek, şampiyona grupları kura çekimi için de avantaj.”

Ekrem Memnun: “Avrupa Şampiyonasına Katılacak Sonuçlar Almak İstiyoruz”
A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, kura çekimiyle ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi: “Öncelikle kura çekiminin hepimiz için hayırlı olmasını dilerim. Belarus, bizim Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığımız ve tanıdığımız bir ekip. Polonya ve Estonya da belirli bir kapasiteye sahip, sert ve disiplinli ekipler. Bizim amacımız ne olursa olsun; grubumuzda oynayacağımız karşılaşmalarda iyi basketbol oynamak ve şampiyonaya katılacak sonuçları alabilmek olacak. Takım olarak bunu başarabilecek güçteyiz.”

Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Grupları ve B Grubu maç programı şu şekilde oluştu:
A Grubu
B Grubu
C Grubu
D Grubu
E Grubu
F Grubu
G Grubu
H Grubu
Slovakya
Türkiye
Rusya
Yunanistan
Fransa
İspanya
Belçika
İtalya
Karadağ
Belarus
Macaristan
İsrail
Slovenya
Ukrayna
Çekya
İsveç
İzlanda
Polonya
Litvanya
Büyük Britanya
Romanya
Hollanda
Almanya
Hırvatistan
Bosna Hersek
Estonya
Arnavutluk
Portekiz
Finlandiya
Bulgaristan
İsviçre
Makedonya

Tarih
A Takım
B Takım
11 Kasım 2017
Estonya
Türkiye
11 Kasım 2017
Polonya
Belarus
15 Kasım 2017
Belarus
Estonya
15 Kasım 2017
Türkiye
Polonya
10 Şubat 2018
Estonya
Polonya
10 Şubat 2018
Belarus
Türkiye
14 Şubat 2018
Türkiye
Estonya
14 Şubat 2018
Belarus
Polonya
17 Kasım 2018
Estonya
Belarus
17 Kasım 2018
Polonya
Türkiye
21 Kasım 2018
Polonya
Estonya
21 Kasım 2018
Türkiye
Belarus

0 yorum :

Yorum Gönder